Wereldkampioen! Gantoise Hockey Club schreeuwt Red Lions naar de titel

De jonge garde weet met zijn vreugde geen blijf.
Wannes Nimmegeers De jonge garde weet met zijn vreugde geen blijf.
Ook in Gent leeft de hockeysport. Gantoise Hockeyclub heeft met kapitein Antoine Kina zelfs een kersverse wereldkampioen in haar rangen. De leden verzamelden zondagnamiddag in het clublokaal aan de Tennisstraat en zagen hun helden de wereldtitel grijpen tegen Nederland.
Tijdens de wedstrijd was het nagelbijten voor de fans. Ook voor Noah Rogge (7).
Wannes Nimmegeers Tijdens de wedstrijd was het nagelbijten voor de fans. Ook voor Noah Rogge (7).

Door de zenuwslopende wedstrijd was de spanning te snijden in Gentbrugge, maar na de tweede en beslissende shoot out gingen de aanwezigen uit hun dak. “Dat ons land zich voor de eerste keer tot wereldkampioen kroont, betekent alweer een boost voor onze sport en dus ook voor Gantoise”, zegt voorzitter Fabrice Rogge. 

Wannes Nimmegeers
Wannes Nimmegeers

De Gentse club behoort tot de absolute top in België zowel bij de dames als heren. Er speelden op dit WK maar liefst 5 Gantoise internationals vanuit diverse landen. Ook topscheidsrechter Gregory Uyttenhove die vele matchen floot, maakt deel uit van de club. “Gantoise telt meer dan nu 1400 hockeyleden en daar komt zeker nog een pak bij gezien de grote aandacht en populariteit van De Red Lions”, aldus Rogge.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.