Wegwijzers voor voetgangers in ’t nieuw

Bram Van Braeckevelt bij de nieuwe wandel-wegwijzers.
Wannes Nimmegeers Bram Van Braeckevelt bij de nieuwe wandel-wegwijzers.
De stad investeert in nieuwe wegwijzers voor voetgangers, en dat mocht wel eens. De huidige palen – 10 jaar oud – stonden scheef, de info klopte niet meer of ontbrak gewoon. Er komen 97 palen met 1.200 wegwijzers en 35 infoborden. Kostprijs: 418.000 euro.

De eerste paal van de nieuwe toeristische voetgangersbewegwijzering staat op de hoek van de Cataloniëstraat en de Mageleinstraat. Er komt een volledig netwerk van palen, borden en pijlen, die overigens exact dezelfde kleur hebben als de nieuwe vuilnisbakken op straat. Het nieuwe systeem laat ook toe om makkelijk nieuwe bordjes toe te voegen of bestaande pijlen te verwijderen. Het ontwerp is van ‘stefan.schöning.studio’, het bureau dat ook het paviljoen in de lokettenzaal van het Vlaams Parlement ontwierp. 

Toerismeschepen Bram Van Braeckevelt (Groen) is er trots op. “Deze wegwijzers tonen niet alleen de weg, ze tonen ook hoe toerisme de eigenheid van Gent kan versterken. De wegwijzers zijn immers lokaal geproduceerd, van duurzaam en eerlijk materiaal. Het onderhoud zal gebeuren door ons Dienstenbedrijf Sociale Economie. De infoborden zijn meertalig, de pijlen wijzen niet alleen monumenten en richtingen aan, maar bijvoorbeeld ook de zes haltes van de Hop-on Hop-offwatertram. Het wegwijzerproject kost 418.000 euro, waarvan 145.000 euro van Europa komt.

De palen hebben ook infoborden met foto’s.
Wannes Nimmegeers De palen hebben ook infoborden met foto’s.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.