Wegenwerken boycotten superflitspaal

Politie verplaatst flitspaal zo snel mogelijk

Het stukje van de straat waar de superflitspaal staat, is nog bereikbaar met de wagen. Maar de meeste bestuurders volgen een omleiding.
Cedric Matthys Het stukje van de straat waar de superflitspaal staat, is nog bereikbaar met de wagen. Maar de meeste bestuurders volgen een omleiding.
Superflitspaal Sammeke is gespot in de Meulesteedsesteenweg. Of hij daar veel overtreders zal vangen, is maar de vraag. Een deel van de straat ligt immers open omdat er wegenwerken worden uitgevoerd. 

Dat de Meulesteedsesteenweg in de Muide een ideale locatie is om te flitsen, staat buiten kijf. Met 127 overtredingen in 2017 en 103 in 2018 deed de superflitspaal het erg goed in deze straat. Toch lijkt het erop dat Sammeke, zoals de Gentse politie de mobiele flitspaal noemt, voor één keer geen potten zal breken. Enkele kruispunten op de Meulesteedsesteenweg liggen deze week namelijk open wegens wegenwerken. De Stad Gent herstelt de vluchtheuvels. De beschadigde klinkers worden uitgebroken en vervangen door asfalt. 

“We waren niet op de hoogte van deze werken”, horen we bij de politie Gent. “We kijken vooraf altijd goed waar we onze flitspaal gaan plaatsen, maar blijkbaar is dit door de mazen van het net geglipt. Sammeke blijft vaak maar één of twee weken staan op één plaats. Hij gaat er binnenkort dus alweer weg.” 

De Stad Gent legt de vluchtheuvels in de Meulesteedsesteenweg opnieuw aan.
Cedric Matthys De Stad Gent legt de vluchtheuvels in de Meulesteedsesteenweg opnieuw aan.

Toch drie boetes

De werken in de Meulesteedsesteenweg zouden zaterdag klaar moeten zijn. Als de flitspaal er dan nog staat, kan hij hardrijders opnieuw de das omdoen. Al laat een buurtbewoner weten dat Sammeke woensdagochtend toch drie bestuurders flitste. Blijkbaar slaagden ze erin om op enkele tientallen meters volop op te trekken. “Het is hier soms een snelweg”, voegt de buurtbewoner eraan toe. “Van mij zou die flitspaal hier vaker mogen staan.”

De werkmannen zijn nog tot en met vrijdag aan de slag.
Cedric Matthys De werkmannen zijn nog tot en met vrijdag aan de slag.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Gent

    Dat de politiediensten niet op de hoogte zijn waar er wegenwerken zijn dat kan er bij mij niet in. Zij zouden de eerste moeten zijn die op de hoogte worden gebracht . Zo zie je maar weer dat de dienst mobiliteit hun van niemand iets aantrekt die doen maar zonder na te denken. Het is niet de eerste keer dat er straten onderbroken zijn voor maanden en dat de straat met de omlegging dan ook op datzelfde ogenblik wordt onderbroken voor werken en dus nog een extra omleiding tot gevolg !!!

  • Bram De Smedt

    Voeg gerust aan het artikel toe dat de verkeersplateaus de facto verdwijnen in de Meulesteedsesteenweg. Begrijpe wie begrijpen kan.