Weg, kinderpret!

De Kijk van Kurt

Kurt Burgelman, Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens'
KOS/Miemiekehobbyfotografie Kurt Burgelman, Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens'

Het nieuws van de afgelopen week deed me terugdenken aan mijn lagere schooltijd in Sint-Amandsberg. Hoe we met de klas achter de turnjuf wandelden van onze school aan de Sint-Baafskouterstraat via de volkstuintjes naar zwembad Rozebroeken. We liepen via de Kriekerijstraat en tegen alle waarschuwingen van de juf in, lachten en schreeuwden we erop los. We zwaaiden naar de mensen in de straat en die zwaaiden terug. De tijden veranderen. We zijn in een tijd aanbeland waar één klager het plezier van duizenden kinderen kan ontnemen. Mocht u het nieuws gemist hebben, één iemand heeft geklaagd over geluidsoverlast en nu dreigt zowat het hele LAGO zwemcomplex (Rozebroeken) te moeten worden afgebroken. De rechter die de klacht voorgeschoteld kreeg, spitte het dossier uit en merkte dat Rozebroeken zonevreemd is. Minister van justitie Geens kan fier zijn! Uitgerekend in de week waarin hij van overal kritiek kreeg over de kaduke strafuitvoering in dit land, kan hij een oase van kinderplezier laten sluiten. Hoera, het systeem werkt!

Ik heb geprobeerd om het standpunt van die klager te begrijpen, maar het lukt me niet. Tussen het laatste huis in de Kriekerijstraat en het zwembad staat ten minste 100 meter bos. De klager woont  in de Bijlokestraat in Destelbergen. Als ik Google Maps mag geloven, is dat op een dikke 8 kilometer van de Rozebroeken. Hoe luid zouden kinderen roepen in zo’n glijbaan? De achtergebleven ‘slachtoffers’ van zoveel storende kinderpret dienen geen klacht in, maar hangen roze broeken aan hun gevels om het zwembad te behouden. Net zoals in de rest van Gent en zelfs daarbuiten. Het stadsbestuur probeert nu een deal te sluiten met justitie en de klager. Ik wens hen oprecht succes. Al vind ik een uittocht met pek en veren voor de klager ook wel iets hebben.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Gent

    Denk dat mr. Kurt niet goed met een kaart overweg kan de Bijlokestraat ligt aan de achterkant van het zwembad er zal daar wel wat struiken en bomen tussen staan maar zeker geen 8km eerder een paar honderd meter lijkt mij