Walpoortstraat: van winkelbuurt met terrassen tot vuilnisbelt

Een hoop vuilniszakken aan de terrassen in de Walpoortstraat.
Wannes Nimmegeers Een hoop vuilniszakken aan de terrassen in de Walpoortstraat.
Consternatie donderdagmorgen vroeg in de Walpoortstraat. Een aannemer dumpte met een kraan een berg huisvuilzakken op de stoep, vlakbij de terrassen. Ivago pikte te rommel daar dan op. “We kunnen niet anders. Door de werken aan en rond De Krook kunnen onze Ivago-wagens de Grote Huidevettershoek niet meer in”, klinkt het bij Ivago.

Verschillende horeca- en handelszaken in de Walpoortstraat wisten niet wat ze zagen toen een aannemer met een kraan een berg gele zakken restafval voor hun deur kwam dumpen. “Dit kan toch gewoon niet?”, klinkt het boos. “Een hoop afval, naast twee terrassen en een voedingswinkel. Wat is hier de bedoeling van?”

De vuilniszakken aan de terrassen.
Wannes Nimmegeers De vuilniszakken aan de terrassen.

Koen Van Caimere van Ivago geeft een logische uitleg. “Door de werken aan en rond De Krook kunnen onze Ivago-wagens de Grote Huidevettershoek niet meer in. We kunnen daar niet manoeuvreren, niet draaien, en niet achteruit rijden. Dus hebben we afgesproken dat de aannemer, zolang de werken duren, het huisvuil uit die straten ophaalt en verzamelt op een plek waar Ivago er wel aan kan. Dat is dus in de Walpoortstraat. Dit is geen definitieve oplossing, dit gebeurt alleen tijdens de wegenwerken daar. Ivago haalt de zakken voor de middag op. We zullen nog bekijken of we een betere plek kunnen vinden, maar makkelijk is het daar niet. Dit is een noodoplossing, om het afval uit de buurt weg te krijgen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.