Wagen knalt tegen gevel en belandt 100 meter verder in voortuin: bestuurder slaat op de vlucht

De BMW kwam op zijn dak terecht in een voortuin.
Patrick Dekeyser De BMW kwam op zijn dak terecht in een voortuin.
Een bestuurder heeft woensdagnacht op de Evergemsesteenweg in Wondelgem een ravage aangericht. De BMW, die volgens getuigen met hoge snelheid reed, raakte een gevel vooraleer hij een honderdtal meter verder op zijn dak tot stilstand kwam in een voortuin. De automobilist vluchtte weg en is spoorloos. “Hij had zeker iets te verbergen", zegt bewoonster Wendy T.

De BMW 318, die richting de Industrieweg reed, ramde rond 1.20 uur met de rechterflank de gevel van een woning en een geparkeerde wagen op de Evergemsesteenweg. De bestuurder verloor zo helemaal de controle over zijn voertuig. Dat kwam zo’n honderdtal meter verder aan de overkant van de straat, in de voortuin van een woning, op zijn dak terecht. Ook een stenen afsluiting raakte zo vernield, de brokstukken vlogen alle kanten uit. “Nog een geluk dat dat muurtje er stond”, zegt Wendy T., die woont op de plaats waar de BMW tot stilstand kwam.  

Vermoedelijk had die bestuurder iets te verbergen. De politie heeft hier een groot mes gevonden, en er lagen ook verpakkingen met een tekening van een cannabisplant op

Wendy T., bewoonster Evergemsesteenweg

“Het kon zoveel erger geweest zijn. Toen ik door mijn raam keek, zag ik de chauffeur uit de auto kruipen. Hij gaf een verwarde indruk.” De man liep vervolgens weg richting het kruispunt met de Vierweegsestraat. “Ik zag hem mankend vluchten”, vertelt Wendy. “Vermoedelijk had die bestuurder iets te verbergen. De politie heeft hier een groot mes gevonden, en er lagen ook verpakkingen met een tekening van een cannabisplant op.”

Snel trui uitgetrokken

Op de plek van het ongeval lag donderdagochtend tussen de brokstukken een grijze trui. “Dat is van de chauffeur”, zegt Wendy. “Mogelijk heeft hij snel die trui uitgedaan, zodat hij minder herkenbaar zou zijn? Een andere buurtbewoner heeft hem namelijk met iets zwarts aan gezien.” De man is vermoedelijk een dertiger  en had zwart haar.

De stenen muur heeft een nog grotere averij kunnen voorkomen. Links zie je grijze trui die de BMW-rijder in zijn haast zou uitgetrokken hebben.
Jeffrey Dujardin De stenen muur heeft een nog grotere averij kunnen voorkomen. Links zie je grijze trui die de BMW-rijder in zijn haast zou uitgetrokken hebben.

Reproductienummerplaat

Daarnaast bleken op de wagen reproductiekentekenplaten te hangen. Dat zijn nummerplaten die je in een gespecialiseerde winkel kan laten maken voor de voorzijde van je wagen. “Het is een gekend fenomeen bij mensen die een misdrijf willen plegen”, klinkt het bij de Gentse politie. “Ze zoeken eerst naar een zelfde type voertuig en kleur. Eens ze dat gevonden hebben, noteren ze de nummerplaat. Erna laten ze die reproductiekentekenplaten dubbel maken in de winkel. Op die manier kunnen ze onopvallend te werk gaan. Als ze iets mispeuteren, wijst de nummerplaat immers naar de echte eigenaar. In dit geval is de originele nummerplaat toe te schrijven aan iemand uit Wallonië. De politie ziet natuurlijk het verschil op de nummerplaten, maar voor anderen is dat niet zo duidelijk.” 

De politie is intussen een onderzoek gestart. “Er zijn zaken in de wagen gevonden die ons de mogelijkheid geven verder onderzoek te doen. Daarnaast zijn er mogelijk ook camerabeelden", aldus de Gentse politie.

De BMW belandde op zijn dak.
Patrick Dekeyser De BMW belandde op zijn dak.



15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jürgen Govaerts

  Als ik al deze reacties lees dan voel ik me opeens zo .... niet echt meer Belg . Allez ,waar beginnen we mee ... Niet alle wegcriminelen rijden met BMW of Audi .... . Er zijn ook serieuze bestuurders onder deze eigenaars . En als je toch wat wilt uitspoken : je koopt een tweedehandswagen in Nederland . Je maakt gekopieerde nummerplaten in België van identieke wagen ( merk model en kleur ) en je toert maar rond . Wees gerust , sommige duplicaatplaten zijn zo goed gemaakt.

 • Rudy Donkerwolcke

  Ze kunnen allerlei zaken laten onderzoeken, zoals reeds beschreven,vinger afdruk. De speciaal zaak waar die platen gemaakt worden onderzoeken. Hopelijk ontglipt de dader niet, mensen hebben reeds genoeg schade. Veel moed voor de betrokkenen.

 • Gerard Braeckmans

  De uitleg van de politie is fantastisch. Zo kennen we ze. Maar hoe zit het met vingerafdrukken. Op het stuur, de klink, de versnellingspook?

 • Paul Keulemans

  Op de een of andere manier denken veel lui dat de Evergemsesteenweg een soort verlenging is van Francorchamps. Hoeveel zware ongelukken hier al niet gebuert zijn is niet meer te tellen ! Alleen bij mij voor de deur zijn al zo'n 10 auto's per total gereden door 'gehaaste ' types' en als je vraagt om snelheidsbeperkende maatregelen is die weg kennelijk ineens van niemand. 10 Flitspalen om de 100 meter een zou helpen denk ik dan, want vandaag of morgen gaat er een keer een dwars door een huis heen

 • chris delanghe

  Een leuk nieuw fenomeen zou zijn dat de politie het crapuul oppakt en dat het gerecht ze daadwerkelijk ook straft, hun straf laat uitzetten en keihard doet dokken... Nu komt al dat gedoe finaal op de nek van de belastingsbetalers.