Waarom Ledeberg en Gentbrugge vol staan met palletten snelbouwblokken

Ytong-stenen staan klaar voor de domino in Ledeberg.
Wannes Nimmegeers Ytong-stenen staan klaar voor de domino in Ledeberg.

Opvallend zicht in Ledeberg en Gentbrugge, overal staan er palletten met snelbouwblokken langs de weg. Er zijn alvast geen plannen om er een grote muur te bouwen.  Het blijkt om de voorbereidingen te gaan voor het startevenement van het festival van de architectuur. Daarvoor moeten tegen zaterdagochtend 7.000 dominostenen opgesteld worden tussen wijkpark de Porre in Gentbrugge en de Standaartsite in Ledeberg. Daarvoor worden die stenen gebruikt.

“De domino’s nemen heel wat ruimte in en dus staan er her en der al palletten met stenen klaar langs de weg. We zijn ook bezig met het bouwen van constructies voor wanneer straten gekruist dienen te worden of wanneer dominostenen gebouwen in moeten”, zegt organisator Sam De Brabander. In totaal zullen 250 vrijwilligers de blokken recht zetten. De eerste domino krijgt zaterdag om 17 uur een duwtje.

Wannes Nimmegeers
Wannes Nimmegeers1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tony Maes

    Succes