Exclusief voor abonnees

Waarom Gent de duurste stad van Vlaanderen is (en wat we eraan kunnen doen)

Getty Images/iStockphoto
Gent is de duurste Vlaamse stad om een appartement te kopen, en de huisprijzen stijgen nergens zo snel. Dat blijkt uit een analyse van De Tijd op basis van cijfers van Statbel. Hoe komt dat? En wat is eraan te doen? De Gentse stadsbouwmeester Peter Vanden Abeele antwoordt.

De duurste appartementen, zowel in het goedkope als in het duurdere segment. Hoe komt dat ?

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Piet Dooremont

  BW heft gelijk maar moeilijk voor iemand die er gebogen en getogen is er 12 jaar naar school is geweest, 8 universitaire studies gedaan heeft e er altijd gewerkt . Driest hoe de dictatoriale Groene en zeer bleek rode maar o zo corrupte spirit alles om zeep geholpen heeft met megalomane plannen krankzinnige circulatieplan dat je rondjes doet rijden om je doel te bereiken met fiets onvriendelijk kasseien en ondermaats openbaar vervoer: verplaatsen is een nachtmerrie in Gent

 • Jan Desmet

  En de armen worden armer en armer. Vrije markt ? Euch .... rijke markt !

 • Bruno Weymeis

  Het beste wat je kan doen is er gewoonweg niet meer naar toe gaan!

 • Tom Edelweiss

  Ten eerste gaan de wooninspecteurs driest te werk. Ten tweede zou men beter de eigenaars subsid ies geven in plaats van de behoeftigen. Die kunnen dan investeren maar moeten in ruil dezelfde korting toestaan aan die behoeftigen. Dan wint de overheid met hetzelfde geld 2 keer.