Waar naartoe met dat Gentse nachtleven? Speakers Corner op 5 mei zoekt het uit

Gent by night
KOS Gent by night
De volgende Speakers Corner, komende zondag 5 mei, buigt zich over het Gentse nachtleven. ‘Plat, of met bruis?’, luidt de centrale vraag. Want de sluiting van Kompass Klub deed heel wat stof opwaaien. Maar hoe moet dat dan, met drugs en alcohol enerzijds, en feestende jongeren anderzijds?

De beslissing om Kompass Klub tijdelijk vier maanden te sluiten bracht recent in Gent en ver daarbuiten een storm van reactie teweeg. “Los van de argumenten pro of contra voor deze maatregel, was één zaak duidelijk: dit was geen druppel die een emmer deed overlopen, maar een bruistablet in een colaflesje voor het Gentse nachtleven”, stelt Guy Reynebeau. “De stad wil een betere verstandhouding en reikt de hand om samen met alle betrokkenen een actieplan voor het Gentse uitgaansleven uit te werken dat tegen midden 2020 moet klaar zijn. Een veertigtal prominente vertegenwoordigers van de Gentse  uitgaanssector ondertekende alvast een manifest. Een visietekst met hun bezorgdheden en duidelijke wensen. Hoog tijd voor een Speakers Corner!”

Aan tafel: gastprekers Jens Grieten van Kompassklub, Jef Willem van Thrillers, schepen Sofie Bracke, muziekjournalist Ben Van Alboom, Franky Devos van Vooruit en de horecacoach.

Iedereen welkom zondag 5 mei van 11 tot 12.30 in het Belfort Stadscafé, onder de Stadshal. En het is nog gratis ook.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.