Vuurspuwende Belfort-draak steelt show op lichtfestival Leeds Light Night

Deze 3D-versie van onze vuurspuwende draak steelt te show in Leeds
James Arthur Deze 3D-versie van onze vuurspuwende draak steelt te show in Leeds

Vrijdag en zaterdag heeft in het Engelse Leeds het lichtfestival Leeds Light Night plaats. Op het parcours van zestig lichtinstallaties gaat alle aandacht naar ‘Forgotten’, de Gentse vuurspuwende draak, die in een animatie tot leven komt.

De échte vuurspuwende draak
Wannes Nimmegeers De échte vuurspuwende draak

CREATE, een Gents multi-inzetbaar multimediabedrijf, voorziet deze installatie op de gevel van het Queens Hotel in Leeds. De videomapping ging in première op het Gentse Lichtfestival in januari 2018 en werd ondertussen aangevraagd door meerdere lichtfestivals.

Mythe

Forgotten vertelt het verhaal van de Gentse draak op het Belfort die door de Gentenaars wordt opgesloten in een van de kelders van de stad. Uiteindelijk - na 400 jaar - kan ze zich toch losrukken uit de ketens die haar gevangen houden. Ze neemt wraak op Gent en haar inwoners en trekt vuurspuwend door het centrum.

BBC Leeds noemt de Gentse draak een van de ‘highlights’ op het parcours. De combinatie van 3D-videomapping en vlammenwerpers geeft een verrassende dimensie. Ook de fictieve mythe over de wraakzuchtige draak en de vastberaden Gentenaars spreekt tot de verbeelding van de Britten.

Meer info: https://whatson.leeds.gov.uk/lightnight/Home
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.