Vromman charmeert met eco-comedy

LOW IMPACT MAN OP PODIUM MET 'STOP MET KLAGEN'

Low Impact Man alias gemeenteraadslid Steven Vromman op de ukelele.
Foto WN Low Impact Man alias gemeenteraadslid Steven Vromman op de ukelele.
Gentenaar Steven Vromman, ook bekend als Low Impact Man, staat op de planken. Onder de noemer 'Stop met klagen' verovert het Groen-gemeenteraadslid de harten van het publiek met ecologische tips, liedjes op ukulele en stroompanneverhalen. Een eco-comedy waarin hij oproept tot activisme en lacht met u, mij en zichzelf.

In een summier decor bij de Vieze Gasten betreedt Steven Vromman het podium. Hij vertelt een verhaal van de stroompanne in 1969. Vromman was toen nog een klein Low Impact Mannetje, maar de gebeurtenis liet een blijvende indruk. Eentje van sprookjesachtige gezelligheid. Flashforward naar vandaag. Vromman schetst een nieuwe stroompanne, doorspekt met geestige details over flessen pannenkoekendeegmix, neergemaaide buxusstruiken, een pepermolen met ledlampjes en hondenbrokken (misschien ook voor mensen voedzaam?). Het is een ijzersterke en brandend actuele start voor 'Stop met klagen'. Daarin lanceert Vromman een duidelijke oproep: wees zuiniger op onze planeet. En word activist. Een te verwachten boodschap van de groene jongen, die handig de valkuilen ontwijkt. Van een geheven vingertje is geen sprake. Vromman wint de harten van het publiek met slimme observaties, grapjes en hier en daar een (flauwe) woordspeling.

Professioneel begeleid

Hij lacht met u en mij, maar vooral met zichzelf. Een liedje getiteld 'thermisch ondergoed' zingen en jezelf op ukulele begeleiden, qua zelfrelativering kan het tellen.


Vrommans nieuwe voorstelling 'Stop met klagen' ging in première bij de Vieze Gasten. Die reeks bleek geslaagd. "Het podium is niet ingezakt, niemand liep gillend weg en de reacties zijn goed. Ik ben tevreden", blikt Low Impact Man terug op zijn slim opgebouwde en grappige voorstelling. "Ik wil vooral niet dat de mensen het saai vinden. Wie af en toe eens lacht, die begrijpt de boodschap beter." Om dat over te brengen kreeg Low Impact Man hulp van Randall Casaer, de cabaret-regisseur die onder meer Wouter Deprez en Wim Helsen coacht.


Dat alles levert een zeer aangename en leerrijke voorstelling op. De komende twee jaar gaat Low Impact Man de boer op met 'Stop met klagen', van het ene cultuurcentrum naar de andere school. Meer info over alle activiteiten en speeldata: www.lowimpactman.be.