Vrijwilligers Mehmet en Doris zijn nu 100 vierkante meter groot

Mehmet en Doris bij hun portret op LDC De Boei
Wannes Nimmegeers Mehmet en Doris bij hun portret op LDC De Boei
Wie langs de Brugsevaart richting Eeklo rijdt, ziet er hoogte van Mariakerke voortaan een reusachtige afbeelding van twee vrolijke mensen. Het zijn Mehmet Özer en Doris De Weirdt, allebei vrijwilligers in het lokaal dienstencentrum De Boei, waar ze op zijn vereeuwigd.

“Drie van onze 11 lokale dienstencentra zijn gevestigd op de benedenverdieping van een flatgebouw, waardoor ze niet zo opvallen”, zegt Koen Duyck van Ouderenzorg stad Gent (vroeger het OCMW). “Daarom bedachten we een manier om ze toch wat meer zichtbaarheid te geven, en niet gewoon met een wegwijzer.” Het idee kwam om vrijwilligers te portretteren, en via een wedstrijd werd de schilder SMOK uit Antwerpen aangeduid.

“Mensen die hier komen mochten kiezen welke vrijwilligers op de muur kwamen”, vertellen Mehmet en Doris trots. “Ze hebben voor ons gekozen. Dan zijn er een paar foto’s van ons gemaakt, en is de schilder aan het werk gegaan. Een week heeft dat geduurd. En het resultaat is prachtig, maar vooral heel er groot.” Het gebouw is meer dan 20 meter hoog, het kunstwerk beslaat ruim 100 vierkante meter. Doris staat al 2 jaar achter de bar van LDC De Boei, samen met haar man. Mehmet is al 6 jaar chauffeur, en vervoert mensen die niet zelfstandig in het LDC geraken.

Het LDC de Horizon aan de Lousbergskaai kreeg ook al zo’n gigantische muurschildering, in de week van 20 mei is LDC De Thuishaven aan het Neuzeplein aan de beurt.

Het resultaat
Wannes Nimmegeers Het resultaatReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.