Vrij terugbrengen bib-boeken is een succes

Boeken inleveren in bibliotheek de Krook
Wannes Nimmegeers Boeken inleveren in bibliotheek de Krook
Sinds juni 2018 hoeven boeken  niet meer teruggebracht te worden naar de bib waar ze ontleend werden. Dat heeft succes. In het eerste jaar werden zo’n 75.000 boeken elders binnengebracht dan waar ze opgehaald werden.

“Het is een service waar de uitleners al lang op wachten. We merken dat de wijkbibliotheken mekaar versterken door dit nieuwe systeem. Er zijn ook veel positieve reacties van de uitleners. Elke dag worden zo’n 60 boeken teruggebracht in de hoofdbib die in de wijkbibliotheek werden uitgeleend. Omgekeerd zijn dat er zelfs 210 per dag”, aldus schepen van cultuur Sami Souguir (Open VLD).

“Er zijn nog een aantal werkpunten. Het systeem brengt een grote werklast met zich mee voor onze medewerkers. We maken werk van een grotere terugbrengbus en extra stockageruimte”, aldus Souguir.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tim Desoete

    Ik ben nog naar Dongen gefietst voor een boek dat ze enkel daar hadden. Dan is het wel leuk als je dat gewoon hier in Gent terug binnen kan brengen. Er gebeuren ook minder verplaatsingen hierdoor wat weer een kleine stap is om de verkeersdrukte te verlagen. Tenzij dit al gewijzigd is, maar niet elke wijkbib heeft een terugbrengbus en is soms maar beperkt open. Zeer handig dus als je elders dan 24/7 kan terug brengen.

  • David De Geyter

    En dat noemen ze dan een succes? Te lui om hun uitleenmateriaal terug te brengen waar ze het gehaald hebben!