Vriendin (24) zamelt spullen in voor zwaar getroffen familie Brusselsesteenweg: “Al zeker 60 berichten gehad”

Maritsa (24) schiet haar vriendin te hulp.
Jeroen Desmecht Maritsa (24) schiet haar vriendin te hulp.
Vriendin aan huis Maritsa van Iterson (24) is een inzamelactie gestart voor de bewoners van het zondag afgebrande huis op de Brusselsesteenweg. “Mijn vriendin zei me dat ze enkel nog haar laptop en camera had”, zegt Maritsa. “Ik voelde mij zo machteloos.”

Het huis op de Brusselsesteenweg werd zondagmiddag vernield door een brand. Ook drie aanpalende panden zijn zwaar beschadigd. Maritsa, vriendin en studiegenoot van bewoonster Naomi R. (24), kwam meteen ter plaatse om de schade op te meten. “Ik kreeg die middag een telefoontje van Naomi. Ze vertelde me dat hun huis in brand stond en dat haar mama naar het ziekenhuis was gebracht. Zij was op dat moment aan het babysitten, en ook haar papa was gaan werken. Ik ben dan meteen naar daar gegaan.”

Het huis van de familie is compleet vernield.
Jeroen Desmecht Het huis van de familie is compleet vernield.

Marista en Naomi leerden elkaar vorig jaar kennen op de Arteveldehogeschool. “We studeren allebei journalistiek en zijn beide iets ouder dan onze klasgenoten. We hebben elkaar dan ook meteen gevonden”, zegt Maritsa. “Ik voelde mij zo machteloos toen ik aan het huis stond. Ze zijn letterlijk alles kwijt. Naomi zei me achteraf dat ze enkel nog haar camera en laptop had.”

Maritsa is daarom met een inzamelactie gestart. Ze wil zoveel mogelijk spullen inzamelen om de familie uit de nood te helpen. “Alle hulp is welkom: kussens, dekens, kleren, meubelen, tandenborstels … Die mensen zijn echt alles kwijt. We zijn ook nog op zoek naar een rolstoel voor Naomi. Ze heeft gezondheidsproblemen en heeft nu dringend een nieuwe nodig.”

Facebookpost van Maritsa.
Facebook Facebookpost van Maritsa.

De mama heeft ondertussen het ziekenhuis verlaten. “De brand heeft een enorme indruk nagelaten op het gezin”, stelt Maritsa. “De zus van de mama stond erop dat het gezin bij haar introk. Daar gaan ze nu een viertal maanden verblijven. Ook de huisdieren, twee honden en een kat, zijn daar welkom.”

Maritsa heeft ondertussen al een zestigtal berichten gekregen op Facebook. “Er zijn nog veel extra reacties op de Facebookpost die ik zelfs nog niet heb kunnen lezen. Het is echt hartverwarmend. Vanavond wordt er al een eerst lading bij mij thuis afgezet. Ik ga ook zelf nog bij mensen langs om spullen op te halen.”

Maritsa plant ook nog een wafelenbak, waarvan de opbrengst integraal naar de familie gaat. Maandag is ze op school van lokaal tot lokaal gegaan om geld in te zamelen voor het gezin. Enkele docenten hebben ook al laten weten dat ze schoolboeken willen schenken aan Naomi. Er is ondertussen ook en crowdfunding gestart.

Wie de familie wil helpen, kan Martisa bereiken via maritsa.vaniterson@icloud.com.

Storten op de crowdfunding kan hier.

Het huis van de familie is compleet vernield.
Jeroen Desmecht Het huis van de familie is compleet vernield.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Evelyne JACQUES

    Beste Willy De Bie, ik kan uit uw reactie opmaken dat uw huis nooit afgebrand is. Het duurde bij mij ruim 1 jaar alvorens alles in orde was met de expert en met de brandverzekering en ik uitbetaald werd. Ondertussen moest ik rekenen op de steun van vrienden en kennissen en van het O.C.M.W. Wat was ik toen blij dat ik hulp kreeg, zelfs van onbekenden!

  • willy De Bie

    en de verplichte verzekering, betaald weer niet uit zeker?

  • Marleen Coene

    Heb veel handdoeken en kleren