Vooruit steekt Sinterklaas in een bijzonder jasje: Queen Nikkolah deelt snoep uit

Laura Nsengiyumva is Queen Nikkolah.
Daan Broos Laura Nsengiyumva is Queen Nikkolah.
Nog maar enkele dagen slapen en het is zover: de Sint is weer in het land. Vooruit heeft ervoor gekozen om het kinderfeest op een andere manier in te vullen. Queen Nikkolah zal er kindjes op de schoot nemen en snoepjes uitdelen.

De meesten kennen Sinterklaas als een oude witte man. Laura Nsengiyumva, beter gekend als Queen Nikkolah, meent dat de goede oude man evengoed een zwarte vrouw kan zijn. Daarom neemt ze drie dagen lang de rol van geliefde kindervriend op zich. Vooruit wou op deze manier een leuke ontmoeting organiseren voor de kleinsten en volwassenen op een andere manier naar cultureel erfgoed laten kijken. “Cultureel erfgoed is geen statisch begrip maar constant in beweging”, stelt Mieke Dumont, communicatieverantwoordelijke bij Vooruit. “Queen Nikkolah geeft een blik op een andere toekomst waar iedereen gelijke kansen heeft.”

Wie aan Queen Nikkolah wil vertellen of ze flink zijn geweest kan dat op 4 december tijdens het buurtfeest El Paso. Op 6 december komt de kindervriend tussen 14 en 17 uur langs in het Vooruit Café en op 7 december tussen 11 en 13 uur in de Krook.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.