Voorlopig niet parkeren zonder ticket door informaticaproblemen

Wie parking Reep binnenrijdt moet weer een ticketje nemen.
Wannes Nimmegeers Wie parking Reep binnenrijdt moet weer een ticketje nemen.
Het project om met nummerplaatcamera’s te werken aan de in- en uitgang van ondergrondse parkings is stilgelegd in Gent. De Reep kreeg deze zomer als eerste dergelijke camera’s. Er blijkt nog een bug in het systeem te zitten. 

De camera’s maken het mogelijk om de parking zonder ticket binnen te rijden, de nummerplaat in te geven, te betalen en weer buiten te rijden. Naast de Reep is ook parking Gent Sint-Pieters al met het systeem uitgerust. De voorbije maand moesten automobilisten echter opnieuw een ticket nemen.

Files

“Het systeem hapert. Op drukke momenten veroorzaakte dat file omdat automobilisten niet uit de parking geraakten. Er wordt nu naar een oplossing gezocht maar het mobiliteitsbedrijf heeft er nog geen zicht op wanneer het probleem opgelost zal zijn”, klinkt het op het kabinet van schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). “Het is nog steeds de bedoeling om dit systeem uit te rollen naar alle ondergrondse parkings van de stad maar voorlopig staat dat ‘on hold’ tot de oplossing gevonden is.”