Voorlaatste DOK start met veel volk dankzij lentezon

Genieten van een hapje en drankje in het groene en creatieve dorp aan de havenkaai.
Didier Verbaere Genieten van een hapje en drankje in het groene en creatieve dorp aan de havenkaai.
DOK, het groene en creatieve dorp aan de Gentse havenkaai langs de Koopvaardijlaan heeft zondag onder een fraaie lentezon de deuren geopend. Klaar voor een voorlaatste zomer vol genieten. Na 2019 is de toekomst onzeker.

Door de werken aan het nieuwe stadsdeel op de oude kaaien van de haven zag DOK de oppervlakte met een derde inkrimpen. Via de vernieuwde Schipperskaai is er wel een nieuwe ingang. Makkelijk te bereiken voor bezoekers die te voet of per fiets via de Voorhavenlaan en de Bataviabrug naar DOK komen. "De wandelkaai, de hal voor rommelmarkten en optredens, ons cafeetje en de groene tuin zijn gebleven. Het vroegere strand compenseren we met een zandbak voor de allerkleinsten. Er is ook een avontuurlijk parcours voor de oudere kinderen", vertelt Liesbeth Vlerick, projectleider van DOK.


In een zeecontainer kan je elke zon- en feestdag terecht voor een ontbijtje (maximum 9 euro). Aan de strandbar kan je genieten van lekkere drankjes. Ook nieuw: een bloemenwinkel, kapperszaak en internetredactie. "Blomme, een atelier met biologisch geteelde snijbloemen opent vanaf 15 mei. Elk zondag kan je er bloemen kopen. In De Redactie huizen jonge fotografen, journalisten, tekenaars en filmmakers die hier een online magazine maken. De rommelmarkt beperken we tot vier zondagen met een extra large editie op de laatste zondag van juli", zegt Liesbeth. DOK heeft ook zekerheid gekregen voor nog twee edities. "Wat de toekomst daarna brengt, blijft ook voor ons nog onduidelijk." DOK is elke zondag en feestdag open. Info: www.dokgent.be. (DVL)