Voorbije dagen 4 identieke inbraken in Hooglatem: nog geen verdachten opgepakt

Illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld.
Deze week hebben inbrekers al viermaal toegeslagen in Sint-Martens-Latem, telkens in dezelfde buurt. De politie kon nog geen verdachten oppakken.

Maandag gebeurden er minstens drie inbraken in Hooglatem. Inbrekers raakten in Elslo en in de Moeistraat in drie woningen binnen door aan de achterzijde een raam te breken. In twee gevallen konden de daders de volledige woning ook doorzoeken en namen ze juwelen mee. Bij één inbraakpoging liep het mis en moesten de inbrekers wegvluchten.

Deze week werd ook verderop in Hooglatem ingebroken, in de Valerius De Saedeleerlaan. Ook daar raakten de dieven binnen via een raam aan de achterzijde van een woning, en gingen ze aan de haal met juwelen.

Momenteel is er nog niemand opgepakt. De PZ Schelde-Leie onderzoekt de feiten
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Moreels

    In zijn nieuwjaarstoespraak zei de korpschef dat er zijn zone in 2018 nooit zo weinig inbraken waren. Sedert een paar weken wordt Sint Martens Latem geteisterd door inbraken. Wat doet de politie preventief? Alleszins geen blauw op straat. Je ziet hier nauwelijks of geen politie patrouilleren. Laat staan wat doen de 4 wijkinspecteurs in onze gemeente?