Voor de zomer eindelijk nieuwe banken aan de Kalandeberg

De 'lelijke plastic banken' op de Kalandeberg worden nog voor de zomer vervangen.
KOS / Stad Gent De 'lelijke plastic banken' op de Kalandeberg worden nog voor de zomer vervangen.
Nog voor de zomer zullen er eindelijk nieuwe banken staan aan de de Kalandeberg. Dat belooft schepen van Openbare Werken Filip Watteeuw aan Stephanie D’Hose, die daar al jaren om vraagt.

“Het zitbankprototype dat we voor de Kalandeberg voor ogen hebben, zal pas half april beschikbaar zijn”, zegt Watteeuw (Groen). Stephanie D’Hose (Open Vld) wees hem erop dat de timing voor de nieuwe banken al meermaals was opgeschoven, en uiteindelijk beloofd was voor eind 2018. Quod non. “De versleten plastic banken passen helemaal niet op het gezellige pleintje dat de Kalandeberg is”, stelt D’Hose. Maar nog voor de zomer zullen de nieuwe banken er dus staan. “In overleg met de groendienst en de jeugddienst hebben we bekeken hoe we dat juist gaan doen. We willen minder verharding op dat plein. Dus zullen de bestaande banken vervangen worden door vier nieuwe die we zullen opstellen in een U-vorm, met daarnaast een groenzone met spelprikkels.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Yves Pinoy

    De buurt zal blij zijn met de nieuwe banken. Maar hopelijk zal men ook de verhogingen aan de huidige banken wegwerken. Daar struikelen mensen soms over als het druk is. Bovendien staan de nieuwe vuilbakken op ongelukkige plaatsen.