Volledige terugbetaling Sting-tickets enkel “als dat haalbaar is”

Alle bezoekers kregen als uitleg dat tickets terugbetaald zouden worden. Nu lijkt dat minder zeker.
Wannes Nimmegeers Alle bezoekers kregen als uitleg dat tickets terugbetaald zouden worden. Nu lijkt dat minder zeker.
Het Gent Jazz Festival likt zijn wonden na de annulatie van Sting maandagavond. Stilaan wordt ook duidelijk dat Gent Jazz al in de namiddag wist dat Sting wel eens verstek zou kunnen geven. Organisator Bertrand Flamang spreekt intussen over een gehele of gedeeltelijke terugbetaling van de tickets. “We kijken wat er financieel mogelijk is”, zegt hij.

Organisator Bertrand Flamang zegt voorlopig de rekening van maandagavond nog niet gemaakt te hebben. “We hebben vanavond onze slotdag en dat moet een topdag worden”, zegt hij. “Na het festival zullen we dat allemaal wel bekijken.”

Op de festivalweide waren velen er van overtuigd dat de ziekte van Sting een drogreden was. “Maar het is gecontroleerd door twee artsen (de arts die het ziektebriefje schreef en een controle-arts, red). Sting is ook geen cowboy. Het is een echte artiest die dolgraag optreedt en geen verleden van annulaties heeft. We mogen er dus van uit gaan dat het fysiek echt onmogelijk was om op te treden. Of het een probleem was met zijn stembanden? Daar mogen we ons niet over uitspreken”, aldus Flamang.

Signalen

Flamang geeft ook toe dat eerder op de dag er al signalen waren dat Sting wel eens kon annuleren. “De eerste signalen vingen we op toen de deuren van het festival open gingen tussen drie uur en half vier. We zijn dan meteen beginnen bellen en mailen met het management. Het ging een hele tijd een heen en weer, maar blijkbaar dacht men toch nog dat er een kans was dat Sting zou kunnen spelen. Net toen Stef Kamil Carlens aan zijn optreden begon kregen we het slechte nieuws te horen. We hebben toen nog even gewacht uit respect voor het optreden dat bezig was. Uiteindelijk kwam het management van Sting zelf met een kort statement via sociale media. Ze waren ons iets te snel af.”

Terugbetaling... als dat mogelijk is

Hoewel alle bezoekers van het festival te horen kregen dat de tickets, die 75 euro kostten, terugbetaald zouden worden, lijkt Flamang daar nu minder duidelijk in. “We streven naar een volledige terugbetaling indien dat mogelijk is. Het kan ook een gedeeltelijke terugbetaling worden indien alleen dat haalbaar is. We zullen moeten bekijken hoever we financieel reiken. De belastingsdienst zou dat een ‘financiële geste’ noemen aangezien we juridisch niet verplicht zijn tickets terug te betalen. Uiteindelijk hebben Stef Kamil Karlens en Novastar topconcerten gespeeld. Novastar zelfs een extra lange set.”

Vanavond staat John Zorn op Ghent Jazz. Er zijn nog tickets beschikbaar.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier waegemans

  Toen tickets gekocht werden was er nog geen sprake van novastar en Stef Kamil. Tickets zijn dus wel degelijk gekocht voor Sting. Alhoewel de organisatie geen blaam treft betreffende annulatie is een terugbetaling wel te rechtvaardigen.

 • Rob Hoek

  Het is niet alleen de terugbetaling van je ticket maar je hebt ook nog extra kosten gemaakt zoals er naar toe rijden of vliegen en eventuele overnachting dat zijn allemaal extra kosten die je niet vergoed krijg en die moeten zij ook terug betalen.

 • Marcel Bontinck

  Hier is maar één schuldig aan en dat is Sting.Organisator treft helemaal geen schuld en de kosten zijn voor hem even hoog als met Sting.Het enige dat hij recupereert is de gage van Sting en dan nog niet volledig.

 • Saar Caron

  Is een festival niet 1 persoonsoptreden. Een compensatie zou wel op zijn plaats zijn. Vaak annulatie verzekering tegenwoordig en zonder niet terug betaald

 • Serge Verbaet

  Voor een concert van Stef Kamil Karlens en Novastar betaal ik geen € 120 x 2! Ik heb verlof genomen, heb mij moeten verplaatsen tot in Gent en heb voor 2 personen meer dan € 100 uitgegeven daar ter plaatse (Gent Jazz) aan parking, drank en slecht eten. Hadden wij vroeger (dan 19u45!!!) geweten dat Sting niet kwam opdagen waren wij (zoals zovelen) nooit tot in Gent gekomen. Het minste wat de organisatoren nu kunnen doen is een complete terugbetaling van de tickets.