Volledige school helpt eerste steen leggen

Alle leerlingen gaven de symbolische eerste steen door
RV Alle leerlingen gaven de symbolische eerste steen door
In de Wijze Eik in Mariakerke is de eerste steen van een nieuwe schoolgebouw door de handen van alle leerlingen gepasseerd. Zo worden de kinderen mee nieuwsgierig gemaakt naar het project.

“We hebben uiteraard een grote nep-steen gemaakt”, vertelt directeur Martine Waeytens. “Die hebben we door de handen van alle leerlingen laten passeren. Uiteindelijk belandde die in de bak van de kraan, die de steen – symbolisch – in het midden van het bouwvak plaatste.” Afgelopen zomer werd de eetzaal aan de Eeklostraat gesloopt. Nu ligt de site klaar om op te bouwen. “Er komt opnieuw een eetzaal, maar ook bureaus, een leraarszaal, 9 klassen en 2 open leerruimtes. Het wordt het eerste gebouw met een verdieping op onze school. Het huidige bouwblok waar het secretariaat en enkele klassen in zitten, wordt helemaal ingelijfd door de kleuterklassen. Zo krijgen we bijna een kleuterdorp.” De school aan de Eeklostraat blijft groeien, en had dus dringend nood aan meer ruimte. Er zitten nu al meer dan 400 leerlingen, van peuterklas tot zesde leerjaar. Voorlopig eten de leerlingen in containers die op een deel van de kleuterspeelplaats staan. Tegen eind dit schooljaar hoopt de directie dat de nieuwbouw is afgewerkt.

De eerste steen belandde in de bak van de hijskraan, om zo in het midden van het bouwvak te belanden
RV De eerste steen belandde in de bak van de hijskraan, om zo in het midden van het bouwvak te belanden
Alle leerlingen gaven de steen door
RV Alle leerlingen gaven de steen doorReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.