Volksfeest op plek gecrashte zeppelin: van een ramp een feest maken, in Sint-Amandsberg kunnen ze dat

Ooit kon je met een Zeppelin vliegen op de Gentse Feesten. Het is dus niet de eerste keer dat zo’n vliegend ding voor een feestgevoel zorgt
Frederik Vollaert Ooit kon je met een Zeppelin vliegen op de Gentse Feesten. Het is dus niet de eerste keer dat zo’n vliegend ding voor een feestgevoel zorgt
Van een ramp een feest maken, in Sint-Amandsberg kunnen ze dat. Op 5 maart 1915 crashte zeppelin LZ37 op het gemeenteplen van Sint-Amandsberg. 102 jaar later wordt op datzelfde plein het Zeppelin Volksfeest georganiseerd.

Komend weekend van 3 tot 5 mei kan elke Gentenaar zijn hart ophalen op het Zeppelin Festival. De ingrediënten zijn eten, drinken, oerdegelijke gezelligheid en animatie voor jong en oud. Zaterdagmiddag zijn er draaimolens, springkastelen en een go-cart circuit. ’s Avonds verandert het plein in een festival met een stevig programma. Op vrijdagavond is er zuiderse ambiance met Beats and Breakfast gevolgd door The Skyblasters, Pardon Service en de enige, echte DJ Zaki. Zaterdagavond start het muzikale programma al om 18 uur met HDR, The Calicos, STIJN (van Sexjunkies) en Buscemi. Op zondag ligt het accent op Nederlandstalige muziek. Om 13 uur al is er Keikop, gevolgs door Jacky Jane. En Augustijn, zoon van Willem Vermandere, komt de dag en het festival afsluiten om 17.30 uur.

Allen daarheen, op het oud gemeenteplein van Sint-Amandsberg, vlakbij Campo Santo dus. Alle info en de line-up vind je hier.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.