Vluchtende chauffeur stond geseind en testte positief

Wouter Spillebeen
De chauffeur die afgelopen zondag op de vlucht ging voor de politie in Oostakker, stond geseind en legde een positieve speekseltest af. Dat laat het parket Oost-Vlaanderen weten.

Zondagavond ontstond een dolle achtervolging toen een chauffeur bruusk rechtsomkeer maakte toen hij de politie zag. Met loeiende sirenes reden ze aan hoge snelheid door de Groenstraat en de Goedlevenstraat. In de Sint-Bernadettestraat kon de politie de chauffeur staande houden.

“De man stond geseind”, zegt het parket over de reden waarom hij de vlucht nam. “Hij is in de gevangenis opgesloten omwille van een schending van de voorwaarden van zijn voorlopige invrijheidstelling." Maar dat was niet het enige waar de chauffeur zich schuldig aan maakte. Hij was ook onder invloed van drugs. "Daarnaast is zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken omdat hij een positieve speekseltest aflegde", klinkt het.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.