Vlaanderen investeert 1,5 miljoen euro in energiebesparing Gentse scholen: jaarlijks 443 ton CO2 minder

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA)
BELGA Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA)
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 1.411.788  euro in de Gentse scholen. Het geld gaat naar 10 projecten voor energiebesparing. “Dankzij deze gerichte investering kunnen tien Gentse scholen besparen op de CO2-uitstoot én op de energiefactuur,” zegt N-VA-gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem.

Schoolgebouwen hebben heel wat energie nodig om bijvoorbeeld alle leslokalen te verwarmen en te verlichten. Dat brengt heel wat CO2-uitstoot met zich mee én een serieuze energiefactuur. Het loont dus dubbel om te investeren in energiebesparende maatregelen op school.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert nu 1.411.788 euro in tien Gentse scholen van het vrije en het stedelijke net. Concreet gaat het om investeringen in isolatie, verwarming en schrijnwerk. De scholen hebben de projecten zelf voorgesteld na een open oproep van AGION.

“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van de scholen in kwestie,” zegt raadslid Van Renterghem. “Hun school wordt groener en hun energiefactuur wordt lager. Dit is ecologische én economische winst. Alles samen wordt per jaar de uitstoot van 443 ton CO2 vermeden.” Ter vergelijking: Als u een retourvlucht Parijs-New York doet, stoot u 1 ton CO2 uit.

Het gaat om de volgende scholen: Vrije Basisschool - Sint-Jans-college - Oude Bareel, Sint-Paulusinstituut 2, Humaniora Nieuwen Bosch, EDUGO campus De Brug 2, Sint-Pietersinstituut bovenbouw, Instituut voor Verpleegkunde Sint-Vincentius, Vrije Basisschool - Sint-Jans college De Krekel, Stedelijke Basisschool - De Letterdoos - MI school, Stedelijke Basisschool voor BO - De Zonnepoort en Stedelijke Basisschool - De Sportschool

Sandra Van Renterghem besluit: “Een gezonde leefomgeving en degelijke schoolinfrastructuur zijn voor ons twee belangrijke thema’s.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.