Vijf winnaars voor vijfde Karen Vernimmenprijs

Winaars Helena Faes en Saskia Van Herzeele van 'Muziek op Bezoek' namen het woord tijdens de prijsuitreiking.
Foto James Arthur Winaars Helena Faes en Saskia Van Herzeele van 'Muziek op Bezoek' namen het woord tijdens de prijsuitreiking.
"Al vijf jaar moeten we Karen missen. Anderzijds kunnen we al vijf jaar haar grote passie, het Gents entertainment, een duwtje in de rug geven." De familie van de eind 2012 veel te jong gestorven Karen Vernimmen stond er met een dubbel gevoel, op de prijsuitreiking gisteren. Maar ze zijn blij dat Karens positivisme nog steeds verder leeft.

Karen Vernimmen werkte voor de dienst Feestelijkheden van de stad Gent.


De Gentse entertainmentsector was haar grote passie. Maar Karen leed aan een zeldzame longziekte, LAM, die haar uiteindelijk het leven kostte. Ze was veel te jong en nog maar een jaar getrouwd met Filip Vandevoorde.

Grote passie

Filip, de ouders en de broer van Karen kozen er echter voor om Karens grote passie trouw te blijven. "We gebruiken haar nalatenschap om elk jaar een prijs uit te reiken aan beginnend Gents talent", vertelt mama Chantal Vander Beken.


"Het doet ons plezier dat er elk jaar meer inschrijvingen zijn. En van die mensen horen we dat de prijs echt wel wordt gewaardeerd. Niet alleen omwille van het geld, maar ook de erkenning geeft velen een boost."


Al zijn de geldprijzen ook niet mis. Normaal gezien vallen drie kandidaten in de prijzen, maar voor de vijfde editie werden uitzonderlijk vijf prijzen uitgereikt. De laureaat krijgt liefst 2.000 euro toegestopt, de anderen respectievelijk 1.000, 750, 500 en 250 euro.

Positivisme

"Zolang Karens nalatenschap het toelaat, blijven we deze prijs uitreiken", aldus Chantal. "We hadden het geld ook aan de wetenschap kunnen schenken, maar met dit initiatief vinden we dat Karens positivisme verder leeft en dat is belangrijk. We staan trouwens telkens versteld van de hoge kwaliteit van de inzendingen."


De jury, bestaande uit Celine Verkest, Bob De Moor, Tomas Raeymaekers, aangevuld met de ouders en de echtgenoot van Karen, kozen uiteindelijk uit de tien genomineerden 'Muziek op Bezoek' als absolute winnaar. Ook 'Kolfskop', 'Guapa', 'Crossbones Trombone Collective' en 'vzw NeuzeNeuze (contactclowns in de zorg)' kregen een cheque mee naar huis.


Beginnend talent dat volgend jaar kans wil maken op een mooie geldprijs, kan zich daarvoor inschrijven op www.karenvernimmen-prijs.be. (VDS)