Vier jaar cel voor drugshandelaars

Gianni Barbieux
Twee Gentenaars moeten vier jaar naar de gevangenis voor grootschalige handel in hasj.

"Druggebruik leidt tot ernstige gezondheidsproblemen bij de gebruikers, maar de beklaagden dachten enkel aan geldgewin", stelde rechter Anthony Van Mol maandagochtend bij het vonnis. De mannen wilden onder meer 158 kilogram hasj verhandelen. Volgens de rechtbank ging het duo georganiseerd te werk. Ze pleegden de misdrijven 'in vereniging', wat een straf zwaarder maakt.

Toch is de gevangenisstraf van vier jaar zwaar. Dat komt onder meer door het ongunstig strafverleden van de beklaagden. Ze werden eerder al veroordeeld voor drugsmisdrijven en diefstal. Naast de celstraf moeten de mannen elk 32.000 euro boete betalen.

Een van de beklaagden had nog ingeroepen dat hij maatschappelijke verantwoordelijkheid opnam als mantelzorger. Uit het onderzoek bleek echter dat de man de auto en het telefoonnummer van de zorgbehoevende gebruikte voor de drugshandel. De rechtbank sprak daarom geen mildere straf uit.

De mannen kunnen nog in beroep gaan tegen het vonnis.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.