VIDEO. Zelfs baby’s nemen deel aan klimaatactie Jenaplanschool ‘De Kleurdoos’: allemaal in groene outfit

Zelfs de allerkleinsten waren in het groen uitgedost in Jenaplanschool De Kleurdoos.
Wannes Nimmegeers Zelfs de allerkleinsten waren in het groen uitgedost in Jenaplanschool De Kleurdoos.
“Kom elke donderdag in het groen gekleed naar school om zoveel mogelijk mensen wakker te schudden voor de strijd voor een beter klimaat.” De oproep van leerling Luka Orbie (10) werd donderdag enthousiast onthaald op Jenaplanschool ‘De Kleurdoos’. Zelfs de baby’s van kinderopvang De Kereltjes waren in het groen uitgedost.

“Red het klimaat en doe een goede daad”. Deze luide en duidelijke boodschap riepen de leerlingen van De Kleurdoos in Ledeberg op de speelplaats van hun school.

De 10-jarige Luka (midden) kwam met de originele actie op de proppen.
Wannes Nimmegeers De 10-jarige Luka (midden) kwam met de originele actie op de proppen.

In navolging van de klimaatspijbelaars van het secundair onderwijs bedachten de 10-jarige Luka Orbie en de andere leden van de Milieuzorg op School (MOS)-groep een eigen originele actie: in een groene outfit naar school komen om iedereen te overtuigen van het belang van de strijd voor de toekomst. “We lijsten ook zaken op die we zelf beter kunnen doen. Bijvoorbeeld afval altijd in de vuilnisbak gooien en het afval dat anderen achterlaten opruimen”, zegt Luka.

De kinderen van de school scandeerden enthousiast ‘klimaatslogans’ op de speelplaats van De Kleurdoos.
Wannes Nimmegeers De kinderen van de school scandeerden enthousiast ‘klimaatslogans’ op de speelplaats van De Kleurdoos.

Vorige week vond er nog een protestactie plaats onder de Stadshal met leerlingen uit het basisonderwijs. “Daar hebben we met onze school niet aan deelgenomen. De leerlingen kozen zelf voor een actie die ze wekelijks konden herhalen binnen de muren van de school. Elke ochtend staan er ook enkele leerlingen aan de ingang van de school om ouders te overtuigen zich in te zetten voor een gezond klimaat.

Wannes Nimmegeers3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Claus

    Hoe is het in godsnaam mogelijk. Dit grenst aan kindermisbruik! Dit moet strafbaar worden gesteld met ontslag leerkrachten of sluiting van de school!

  • Poly Van Veirdeghem

    ik ben ook tegen de opwarming van de aarde en iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen maar stop met die acties tijdens de schooldagen want dit komt over als bewust verzuim van de lesuren

  • Berlinda van Maerrem

    vind het toch wel een beetje overdreven ze