VIDEO. Proxy Delhaize van Mariakerke overvallen: gewapende dader voortvluchtig

De voortvluchtige dader.
Politie Gent De voortvluchtige dader.
In Gent heeft een gemaskerde man maandagmiddag rond 13.30 uur een gewapende overval gepleegd op een winkel van Proxy Delhaize. De man bedreigde eerst een klant met een wapen vooraleer hij de kassa leeghaalde. De gewapende dader kon vluchten, de politie is nog steeds op zoek naar hem. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De overval gebeurde op de Proxy Delhaize aan de Brugsesteenweg in deelgemeente Mariakerke. De politie verspreidt een foto van de man, die een kaptrui over het hoofd draagt en met de fiets rijdt. Het beeld werd gemaakt om 13.38 uur aan de ingang van de winkel. “Betreft gemaskerde man van circa 30 jaar, 1m68. In bezit van vuurwapen, gevlucht op een mountainbike. Heb je meer info of herken je deze persoon? Bel dan onmiddellijk 101", meldt de lokale politie.

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen onderzoekt de zaak, de politie is nog steeds op zoek naar de dader. Verschillende patrouilles, met auto en fiets, kamden de omgeving uit. Ook de helikopter werd ingezet voor de zoektocht. “Hij wordt actief opgespoord”, meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen in een persbericht. De felgroene kaptrui zou ondertussen gevonden zijn door de politie, maar dit kon nog niet bevestigd worden.

Zwart pistool

“Ik stond in de winkel, tussen de rekken”, vertelt de kassierster die met de man en zijn wapen geconfronteerd werd. “Aan mijn kassa stond een klant te wachten. De overvaller liep richting haar met zijn wapen en vroeg ‘Waar is de kassa?’. Hij zag snel dat die hem niet kon helpen en liep vlug achter de kassa. Hij opende de kassa en nam het geld eruit. Toen ik dichterbij kwam, zag ik zijn wapen. Een zwart pistool, echt of niet, ik wist meteen hoe laat het was. Ik liet hem begaan, wat geld of mijn leven, de keuze is snel gemaakt”, zegt ze. 

“Ik had nooit gedacht dat ik zoiets zou meemaken. Vanavond krijg ik wellicht mijn mentale klop. Het is schrikken, dat is zeker. Mijn dochter kwam ook al langs, ze was zwaar onder de indruk.” Over de man kon ze weinig kwijt, “Het gebeurde letterlijk op een aantal seconden. Hij was ook volledig bedekt, enkel zijn ogen kon ik zien. Ik dacht zelfs eerst dat hij een grijze trui aanhad, in plaats van die felgroene.”

De kassierster laat zich in elk geval niet uit het lood slaan. “Ik laat me hoe dan ook niet doen. Ik zal hier morgen terug staan voor de klanten, thuisblijven is niet voor mij”, zegt ze met een glimlach waarna ze terug richting haar kassa gaat om enkel klanten te bedienen.

De politie kwam ter plaatse bij de overvallen Proxy Delhaize.
Jeffrey Dujardin De politie kwam ter plaatse bij de overvallen Proxy Delhaize.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.