VIDEO Leerlingen en begeleiders MPI De Oase nemen film op: “Respecto is onze superheld”

De leerlingen gingen uit de bol tijdens de filmopnames.
Wannes Nimmegeers De leerlingen gingen uit de bol tijdens de filmopnames.
Op de school voor buitengewoon onderwijs MPI De Oase vonden woensdag opnames plaats van de nieuwe langspeelfilm ‘Respecto!’. “Het is onze manier om de school in al zijn facetten aan de buitenwereld te tonen”, zegt regisseur Balder Drieghe, die ook actief is als mentor op de school.

Respect is één van de waarden die hoog in het vaandel wordt gedragen binnen de muren van MPI De Oase. Om dat in de verf te zetten riepen de kinderen, het personeel en ouders ‘Respecto’ in het leven. “Onze superheld schittert dit voorjaar op het witte doek”, vertelt Drieghe. “Op 23 mei gaat onze langspeelfilm in avant-première in de Sphinx-Cinema.”

De film vertelt het verhaal van Arne die op weg naar school dagelijks gepest wordt door drie jongens. Op een dag wordt hij geholpen door de Gentse superheld ‘Respecto’. Arne is vastbesloten om de nieuwe Respecto te worden.

filmopnames MPI Oase
Wannes Nimmegeers filmopnames MPI Oase
filmopnames MPI Oase
Wannes Nimmegeers filmopnames MPI Oase

Woensdag werd één van de belangrijkste scènes uit de film opgenomen op de school. De kinderen krijgen volop de kans om mee te werken aan het bijzondere project. “Acteren, figureren, dansen, attributen en decors ontwerpen, meewerken achter de schermen enzovoort . Elk kind kan in een veilige omgeving, op eigen tempo, zijn of haar talent ten volle uiten”, legt Drieghe uit.

filmopnames MPI Oase
Wannes Nimmegeers filmopnames MPI Oase

De film komt tot stand met financiële steun van Lions Club De Pinte Millennium. “Zowel de kostuums, attributen als de soundtracks werden gemaakt door collega’s. Naast de kinderen en begeleiders zijn er ook ouders en grootouders die figureren in de film. Verder is er ook een kleine gastrol voor de Gentse acteur Bob De Moor”, besluit Drieghe.

Alle voorstellingen van Respecto! vinden plaats in Sphinx-cinema. Scholen kunnen ook gaan kijken op aanvraag voor de prijs van 4 euro per kind. Aanvragen is mogelijk via wendy@sphinx-cinema.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.