VIDEO. Klaar voor woensdag: Cupsfeer op open training

Thorup is duidelijk zeer geliefd bij de supporters.
Gianni Barbieux Thorup is duidelijk zeer geliefd bij de supporters.
‘Allez Gantoise’ schreeuwen op een natte zondagochtend. Honderden Buffalosupporters zakten zondag af naar het oude trainingscomplex om hun Buffalo’s tijdens een open training aan te moedigen voor de bekerfinale. Vuurwerk, rook en veel enthousiast geschreeuw. Nu is het de beurt aan onze Buffalo’s om woensdag erin te vliegen.

Wie op de E17 reed zal zondagochtend toch even vreemd opgekeken hebben. Wit en blauwe rook steeg de hemel in. Geen brand te zien, enkel honderden Buffalosupporters die hun spelers richting bekerwinst duwen. De cupsfeer zat er alvast goed in. Eens de spelers het veld opliepen steeg de blauwe rook de lucht in en stond een erehaag van Bengaals vuur hen op te wachten. De trainer van AA Gent, Jesse Thorup, nam dan ook van de gelegenheid gebruik om zijn supporters te groeten. Veel groeten bleek er niet aan, hij werd omringd voor één grote groepsknuffel. “Het is zo belangrijk dat jullie hier zijn”, zei Thorup richting de supporters. “Voor ons en het team. Woensdag wordt één van de belangrijkste wedstrijden van onze geschiedenis.” Gantoise is er duidelijk klaar voor. “Dit is al een goeie voorbereiding voor het feestje woensdag”, zegt Katinka Lippens van Buffalo’s Zwijnaarde. “Ik gok dat het 2-1 wordt.” We kijken er alvast al naar uit om de beker in Brussel en op het Gentse Sint-Pietersplein te zien blinken.

De  supporters steken de sfeer erin.
Gianni Barbieux De supporters steken de sfeer erin.
Klaar voor woensdag.
Gianni Barbieux Klaar voor woensdag.
Thorup wordt omarmd door de supporters.
Gianni Barbieux Thorup wordt omarmd door de supporters.
De supporters steken de sfeer erin.
Gianni Barbieux De supporters steken de sfeer erin.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.