VIDEO. Fietsster raakt gewond aan been bij aanrijding aan Dampoort

Aan de Gentse Dampoort is dinsdagavond rond 20 uur een oudere fietsster aangereden. De vrouw raakte gewond aan haar been.
De BMW reed een voetganger aan.
Jeffrey Dujardin De BMW reed een voetganger aan.

Een witte BMW X6 kwam uit de richting van het ronde punt aan de Dampoort en reed richting de Land van Waaslaan (N70). Aan het zebrapad aan de Land van Waaslaan liep het fout af. De bestuurder reed een fietsster aan die aan het oversteken was op het fietspad. De omstandigheden rond het ongeval worden onderzocht. De oudere vrouw werd met verwondingen aan het been overgebracht naar het ziekenhuis. De rijstrook richting Pilorijnstraat was deels versperd. 

De vrouw werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
Sabine Van Damme De vrouw werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • William Inghels

    Ik passeer daar dagelijks twee keer. De Dampoort is zeer gevaarlijk. Autobussen stoppen niet voor voetgangers en fietsers. De verkeerslichten zijn zo afgesteld dat het niet mogelijk is om de vier banen in één keer over te steken. Fietsers blijven niet op hun rijstrook. Voetgangers lopen over fietspaden. Ondanks meldingen naar Gent en de fietsersbond wordt er geen aanpassingen uitgevoerd. Ieder jaar lopen ongeveer 15 voetgangers onder mijn fiets, wordt ik aangereden door 10 fietsers en 5 auto's.