VIDEO. Duck Race lost 10.000 badeendjes in de Leie voor goede doel

De 10.000 badeendjes werden te water gelaten.
Wannes Nimmegeers De 10.000 badeendjes werden te water gelaten.
Aan de Bachtenwalle in het Rabot heeft burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) deze namiddag 10.000 badeendjes te water gelaten. 

Alle aanwezigen konden een badeendje 'kopen’ en maakten zo kans een splinternieuwe Volkswagen UP. De race liep echter niet van een leien dakje, want de eendjes bleven ter plaatse drijven, enkelen werden zelfs meegevoerd met de stroom in de tegenovergestelde richting. Uiteindelijk besloten de organisatoren, de drie Gentse Ronde Tafelclubs, om de eendjes een handje te helpen. 

De badeendjes namen hun tijd.
Wannes Nimmegeers De badeendjes namen hun tijd.

De opbrengst van de eendjesverkoop gaat naar goede doelen, namelijk vzw Manege Dennenhof (een hippisch therapeutisch centrum in Landegem voor mensen met en zonder beperkingen), Sportaround vzw (bieden kinderen uit kansarme gezinnen de mogelijkheid om aan sport te kunnen doen) en Het Historisch Monument Rabot (voor het restaureren, instandhouden en het openstellen van het monument Rabot).

Wannes Nimmegeers15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dol de peeze

  Wacht men zit zo te zagen over een plastic zakje van de winkel, maar 10000 eendjes in het water laten is geen probleem? Je gaat mij niet vertellen dat die allemaal eruit gehaald worden. Er zullen er hier en daar wel een paar achterblijven of zinken naar de bodem zelfs. Ik ben voor het goed doel en het is tof om te doen maar is er geen alternatief? kan dit bijvoorbeeld niet in een groot openbaar zwembad?

 • Alan Janssen

  Sorry vind ik niet kunnen in de tijd van de plastic soep. Is het zelfde als een oldtimer race organiseren in een lage emissie zone!

 • Fernand Saegerman saegerman

  Is niet verstandig van de burgemeester voor zoiest toe te laten in de Leie. Zou beter eerst een cursus volgen bij de groene, en gaan de groenen daar niets over zeggen want ze zijn rap voor aan te vallen langs de rechtse kant.

 • René Behets

  moet verboden worden. Te grote schade voor het milieu! Anuna doe er iets aan!

 • Ben Van Wymersch

  Awel, plastiek te weinig? :-)