VIDEO. Burlen als een bronstig hert op de Hunting Expo

Marc Gérard en voorzitter Joris van Rengen.
Jeffrey Dujardin Marc Gérard en voorzitter Joris van Rengen.
In Flanders Expo vindt dit weekend de ‘Hunting Belgium’-beurs plaats. Een beurs voor jagers met een passie voor wild, jacht & natuur. Er zijn tal van demonstraties te zien, waaronder ‘Hoe leer ik een everzwijn versnijden’ of ‘Imitatie burlen van het hert’. Wij gingen eens luisteren hoe dat laatste klonk.

Wie zaterdag rondliep in de buurt van Flanders Expo liep, kon misschien in de verte een bronstig hert horen burlen. ‘La confrérie internationale: Les Compagnons de Saint-Hubert’ kreeg de kans om hun kunsten en organisatie in de kijker te zetten. Ze kregen daarbij de hulp van lid Marc Gérard uit Saint-Hubert. De man werd tweede op het Belgisch Kampioenschap Burlen en is één van de Deelnemers van het Europees Kampioenschap. “Burlen is het geluid dat een hert voortbrengt in de bronstperiode”, zegt de voorzitter van ‘Les Compagnons de St-Hubert, Joris Van Rengen. “We doen dit als hobby, er bestaat natuurlijk ook een internationale competitie. Om het geluid te imiteren gebruik we hulpmiddelen of doen we het met onze stem. Zo proberen we dan herten dichterbij te lokken voor natuurliefhebbers, jagers en dergelijke.” Het hulpmiddel lijkt op een schuiftrombone, door het verschuiven van de buizen verandert het geluid en krijg je een soort lage dierlijke roep. “Je moet wel enigszins talent of voeling ervoor hebben”, zegt Joris.

De beurs is nog tot zondag te bezoeken van 10 tot 18 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.