VIDEO. Bestuurder gearresteerd nadat hij wapen bovenhaalt aan stakerspost Meulestedebrug Gent

Naar aanleiding van de nationale stakingsdag hadden de dokwerkers al aangekondigd de Meulestedebrug in Gent te blokkeren. Dat zorgde voor wat frustratie, zoveel zelfs dat één chauffeur een blokkade omver reed, en de stakende arbeiders bedreigde met een wapen. 

Aan de stakerspost bij de Meulestedebrug in Gent liep het deze voormiddag toch even uit de hand. Een gefrustreerde chauffeur reed daar eerst een blokkade omver. Toen de chauffeur tot stilstand kwam en zijn raam liet zakken, gingen de stakende arbeiders richting de man. De chauffeur bedreigde de arbeiders met een wapen, waarbij één van hen duidelijk zegt: “Hij heeft een blaffer.” 

De man kon iets verder tegengehouden worden door de politie. Hij had meerdere wapens in zijn auto liggen, of die al dan niet echt waren, is nog onduidelijk. Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart. “De man is gearresteerd en wordt momenteel ondervraagd”, klinkt het bij het parket. 

De bestuurder reed rond in een bestelwagen van Anticimex, een bedrijf gespecialiseerd in ongediertebestrijding, uit Roeselare. De zaakvoerder was al op de hoogte van de feiten. “Het ging hier snel rond natuurlijk onder de collega’s. We hebben hem al proberen bereiken, maar het lukt ons niet. Ons bedrijf staat voor kwaliteit en veiligheid, we wachten de resultaten van het verhoor af en indien nodig zullen we interne maatregelen nemen.”

De man bedreigde de stakende arbeiders met een wapen.
VTM Nieuws De man bedreigde de stakende arbeiders met een wapen.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick egghe

  ze moeten de politieker aan pakken steek daar maar wat meer geweld in dat zou meer opbrengen. en niet de gewone menens

 • Mario Van Watermeulen

  Volledig eens met de reactie van Vic Smeets. Het grootste probleem in België is dat alle vakbonden niet achter elkaar staan, die losse acties leveren niets op,als men iets wil bereiken moet alles plat!!! Maar dat durft de brave vlaming niet(meer)

 • geert vlietinck

  Begrijp die man volkomen die blokkades hebben niets met staken te maken laat iedereen gerust i.p.v te pesten.

 • daniel daue

  Vandaag of morgen loopt dat eens verkeerd af totdat er ene zijn wapen echt gaat gebruiken en dan is het ocharme

 • Vic Smeets

  Alle mensen die de stakingen veroordelen ,zouden een bindend contract moeten tekenen. In dat contract moet dan omschreven zijn dat ze geen enkel resultaat , voordeel , of verbetering dankzij deze stakingen zullen aanvaarden. Als ze dit niet ondertekenen....zwijgen aub...