Verkeersupdate nodig? Check Twitter

De voorbije week had Gent een paar moeilijke dagen qua verkeer op de stadsring. Eerst was de overgang aan de Muide defect waen donderdag zat zowat de hele ring vast door hevige sneeuwval. Wie wou weten wat er gebeurde, moest die info gaan zoeken op... Twitter. Op de website van de stad en de facebookpagina bleef het stil. De info werd verspreid via de twitterpagina van het verkeerscentrum Gent, goed voor 688 volgers. Heel wat mensen hadden dan ook het gevoel dat er nauwelijks info was over de problemen op de ring.


"We moeten daarvoor een medium hebben dat de mensen zeer snel kan bereiken", zegt schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). "Twitter is geschikt, maar niet het enige kanaal. We zorgen er ook voor dat de verkeersredactie van de VRT op de hoogte is, zo krijgen automobilisten dat mee op de radio. Ook Waze is een goede bron van info. Als men niet naar Twitter kijkt, geen Waze heeft of de radio uit heeft, dan krijgt men dat inderdaad niet mee."


Aan de activiteit van het verkeerscentrum Gent kan het alvast niet liggen. Sinds maart 2015 werden al meer dan 20.000 tweets over het verkeer in Gent de wereld ingestuurd. (EDG)