Verkeer over één rijstrook op stadsring voor aanleg oversteekplaats

De oversteekplaatsen in rood verdwijnen en worden vervangen door één oversteekplaats ter hoogte van de Zalmstraat.
KOS De oversteekplaatsen in rood verdwijnen en worden vervangen door één oversteekplaats ter hoogte van de Zalmstraat.
Voor voetgangers en fietsers wordt het iets makkelijker om de stadsring over te steken ter hoogte van de Zalmstraat. Maandag beginnen daar werken om een nieuwe oversteekplaats te creëren in plaats van de twee bestaande. Op de ring moet het verkeer de komende maanden vaak over één rijstrook.

De twee bestaande oversteekplaatsen aan de Eendrachtstraat en de Snoekstraat verdwijnen. Zo kunnen voetgangers op de meest logische plek, in het verlengde van de fiets- en voetgangersbrug over de Schelde, oversteken. De nieuwe oversteekplaats zal uitgerust zijn met verkeerslichten met een drukknop. De werken starten op maandag 30 september en duren tot december 2019.

Het verkeer op de stadsring zelf, zal gedurende de werken vaak over één rijstrook moeten rijden in plaats van twee. Ook fietsers en voetgangers zullen een omleiding moeten volgen. De Zalmstraat wordt gedurende één maand afgesloten van de stadsring (R40). Het verkeer wordt omgeleid via de Eendrachtstraat en de Forelstraat.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Gent

    Dat zijn dus 2 verkeerslichten op nog geen 300 meter tussen en dan nog met een drukknop. Dat zal weer wat extra file geven op de Gentse superring maar dat geeft allemaal niet het is toch maar de autobestuurder die er langer over zal doen om van en naar het werk te geraken. Welke studie hebben ze daar weer voor laten doen.