Verhofstadt zetelt nog steeds

Ex-premier Guy Verhofstadt bij zijn eedaflegging als gemeenteraadslid
RV Ex-premier Guy Verhofstadt bij zijn eedaflegging als gemeenteraadslid
Eerder onverwacht dook Guy Verhofstadt zowel maandag als dinsdag terug op in de Gentse gemeenteraad. Dat was al van februari geleden, en eigenlijk ging iedereen al uit van zijn ontslag uit de raad.

Maar Verhofstadt was er dus terug, zowel op maandag- als op dinsdagavond. In Verhofstadt-stijl dan wel, met te laat toekomen en te vroeg vertrekken. Dat de oud-premier op de lijst stond voor de gemeenteraadsverkiezingen om Mathias De Clercq te steunen was geen verrassing, dat hij zelf wilde zetelen was dat wel. Maar hij zou het doen, zo beloofde hij. Alleen doken dan Brexit-toestanden en nationale en Europese verkiezingen op, waardoor in de agenda van Verhofstadt andere plaatsen dan Gent voorrang kregen. Eerste opvolger bij Open Vld, Nicolas Vanden Eynden, liep zich al warm langs de lijn, want in de wandelgangen was te horen dat Verhofstadt na de verkiezingen, of toch zeker na de zomer, zijn ontslag wel zou geven voor de Gentse gemeenteraad. Niet dus. Maar of hij de rit de volledige 6 jaar zal uitzitten, dat blijft toch afwachten. Al willen ze daar bij de partij niet veel over kwijt. “Verhofstadt is een volwaardig lid van onze fractie van onze gemeenteraad”, reageert Open Vld-fractieleider Stephanie D’Hose.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK RASSCHAERT

  Schoolvoorbeeld van cumuleren? Marc Declerq Marc, je zegt verdienen we niet de bestuurders die we verkiezen. Maar hebben we een keuze? Zelfs wanneer we voor anderen kiezen ,gaan die andere samen en zitten ze weer aan het schoteltje !!??

 • HAINAUT MICHEL

  Nooit genoeg !!!

 • Moreau Reimonf

  Hij kwam even terug om zijn zoontje op de stoel te helpen. Smerig zo doe je niet aan politiek. Maar wel aan postjes jager.

 • Marc Declercq

  Volledig akkoord met Rob. Maar verdienen we niet de bestuurders die we verkiezen?

 • Ron Leclerc

  Volwaardig lid in het opstrijken van zitpenningen . MAAR als je acht vergaderingen na elkaar mist is dat totaal onwaardig. Als je daarenboven nog te laat komt en te vroeg vertrekt ben je dus een zuivere graaiers en verdien je absoluut geen vertrouwen van de kiezer.