Verenigingen tegen armoede protesteren voor Stadhuis

Actie voor het stadhuis van verenigingen tegen armoede
VDS Actie voor het stadhuis van verenigingen tegen armoede
Vlak voor de start van de gemeenteraad verzamelden de drie verenigingen waar armen het woord nemen en Jong Gent in Actie aan het stadhuis. Ze wilden het stadsbestuur wijzen op hun plicht iets tegen armoede te doen.

Armoede is en blijft een probleem in onze stad. Het nieuwe stadsbestuur beloofde allerlei acties om de armoede en dan zeker de kinderarmoede in te dijken. Nu de nieuwe schepenen 4 maanden in hun stoel zitten, vonden De Zuidpoort, Beweging van mensen met een laag inkomen en kinderen, Jong Gent in Actie en Sivi het tijd om hen aan hun beloften te herinneren. Met een 50-tal actievoerders en spandoeken vatten ze post voor het stadhuis. “We willen de verschillende gemeenteraadsleden graag nog eens aan hun plicht om ook naar mensen in armoede te luisteren herinneren”, klonk het. Ze hadden een eisenbundel bij, met daarin onder meer een maximumfactuur in het secundair onderwijs, meer sociale woningen, ontmoetingsplekken met gratis water en koffie in elke wijk, een psycholoog in de wijkgezondheidscentra, uitbreiding van de UitPAS en goedkoper openbaar vervoer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.