Verdachte aanranding op Gentse Feesten blijft in de cel

De Gentse Feesten.
Wannes Nimmegeers De Gentse Feesten.
Tijdens de Gentse Feesten werden er naast twee klachten voor verkrachting dit jaar, ook twee gevallen van aanranding gemeld. Daarbij werden er twee verdachten geïdentificeerde en opgepakt. Een van hen moet verschijnen voor de rechtbank op 16 augustus, de andere moet richting de KI nadat het parket in beroep ging tegen de beslissing van de raadkamer om de verdachte buiten vervolging te stellen.

De laatstgenoemde kwam dinsdagochtend voor de raadkamer, het parket van Oost-Vlaanderen wou een doorverwijzing naar de correctionele rechtbank. De raadkamer besliste echter de verdachte buiten vervolging te stellen. Het parket ging tegen die beslissing in beroep. De zaak zal hierdoor voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) komen. De verdachte blijft in de cel.

Het parket van Oost-Vlaanderen kreeg voor de afgelopen Gentse Feesten voorlopig vier dossiers binnen: twee voor verkrachting, twee voor aanranding van de eerbaarheid. “Voor de twee verkrachtingszaken loopt het onderzoek nog”, zegt Oost-Vlaams parketwoordvoerster An Schoonjans. “Daarvoor zijn onder meer de camerabeelden opgevraagd.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.