Verdachte aangehouden na verdacht overlijden in centrum Gent

Een afstappingsteam van het parket en het gerechtelijk labo onderzochten het appartement grondig.
Cedric Matthys Een afstappingsteam van het parket en het gerechtelijk labo onderzochten het appartement grondig.
De man die vorige week maandag geboeid afgevoerd werd na een verdacht overlijden in de Henegouwenstraat in Gent, is aangehouden. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen. Wat er zich precies afspeelde in het appartement boven een optiekzaak wordt nog verder onderzocht.

Maandag stond de straat in het centrum van Gent vlak bij de Winterfeesten, waar heel wat kerstshoppers vertoefden, in rep en roer. De hulpdiensten werden ter plaatse geroepen rond 14.30 uur. Een vrouw werd gewond afgevoerd met een ambulance en een man werd geboeid en met een zak over zijn handen afgevoerd door de politie. Het parket Oost-Vlaanderen startte een onderzoek op naar aanleiding van een verdacht overlijden.

Ruzie

Wat er zich precies afspeelde in het appartement is nog een groot vraagteken. Het gerechtelijk labo kwam naar het dakappartement boven de optiekzaak om alle sporen te onderzoeken. De verdachte man werd intussen ondervraagd door de onderzoeksrechter en is aangehouden. Verschillende buren speculeren dat een ruzie tussen de bewoners uit de hand liep. Het koppel zou namelijk vaker ruzie maken. “Hij heeft haar vermoord”, liet een buur optekenen. Of dat scenario klopt, kan het parket voorlopig niet bevestigen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.