Verdacht overlijden in Gent: man geboeid afgevoerd

Medewerkers van het labo voeren het onderzoek in de Henegouwenstraat.
Cedric Matthys Medewerkers van het labo voeren het onderzoek in de Henegouwenstraat.
In de Henegouwenstraat is maandagnamiddag heel wat tumult ontstaan nadat een man geboeid werd weggevoerd. Het parket van Oost-Vlaanderen liet weten een verdacht overlijden te onderzoeken, maar is verder karig met informatie. Omwonden zagen hoe een ambulance een gewonde vrouw afvoerde.

Tientallen kerstshoppers hielden maandagnamiddag even halt. Met hun inkopen in de hand keken ze hoe een vijftal laboranten een appartement in de Henegouwenstraat 87 in Gent doorzochten. Wat zich daar omstreeks 15 uur exact afspeelde wou het parket van Oost-Vlaanderen nog niet kwijt, maar intussen weten we dat er één persoon verdacht overleed. Het parket stelde hiervoor een onderzoeksrechter aan.

Heel wat politie 

Na een rondvraag in de buurt lieten omwonenden weten dat de politie een geboeide man afvoerde. De dader droeg een plastic zak rond zijn armen, mogelijk om te voorkomen dat de sporen van een schietpartij niet verloren konden gaan. Ook is een vrouw afgevoerd met een ambulance. Of zij het dodelijk slachtoffer is, kan niet bevestigd worden. Wel was er maandagavond rond 18.00 uur nog heel wat politie aanwezig in de straat. Dat zou erop kunnen wijzen dat het slachtoffer zich nog in de woning bevond. Het parket communiceert van zodra het onderzoek is afgerond. Door het incident is een deel van de Henegouwenstraat een tijdlang afgezet, maar er was voldoende ruimte voor voorbijgaand verkeer. 

Er zijn veel hulpdiensten aanwezig.
Cedric Matthys Er zijn veel hulpdiensten aanwezig.
Rond 18.00 uur was het labo nog steeds aanwezig op de plaats van de feiten.
Cedric Matthys Rond 18.00 uur was het labo nog steeds aanwezig op de plaats van de feiten.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.