Veelpleger steelt fiets van Iljo Keisse: rechter geeft hem allerlaatste kans

Beeld ter illustratie. De beklaagde stal onder andere een fiets van de Gentse wielrenner Iljo Keisse.
GOYVAERTS/GMAX Agency Beeld ter illustratie. De beklaagde stal onder andere een fiets van de Gentse wielrenner Iljo Keisse.
Een veelpleger die onder andere de fiets van Gentse wielrenner Iljo Keisse stal, heeft dinsdag een uitbrander gekregen van de rechter. De man kreeg nog een kans in de vorm van een behandeling van zijn drugprobleem, maar daar kwam hij niet opdagen.

De man stond terecht voor een hele reeks diefstallen, waaronder de diefstal van een fiets van Keisse. De rechter wilde hem nog een kans geven en liet hem een drugsbehandeling bij De Sleutel volgen. Zodra er een plekje vrij was voor hem, mocht hij de gevangenis verlaten, maar hij diende zich niet aan bij het centrum. Hij ging in plaats zijn zieke moeder bezoeken.

Goed gesprek

De rechter kon niet lachen met de schending van zijn voorwaarden. “Ondanks uw strafverleden kreeg u nog een kans”, klonk het. “U pleegt het ene feit na het andere als u zonder begeleiding rondloopt, dus ik moet u van de straat halen. Ofwel moet u naar de gevangenis, ofwel moet u in begeleiding. Op den duur geloven we niet meer dat u gemotiveerd bent om in begeleiding te gaan.” De man krijgt nu nog een laatste kans om zich te laten behandelen.

De fiets van Keisse is intussen terecht, volgens de advocaat van de beklaagde. “De man heeft die teruggegeven en hij en Keisse hebben een goed gesprek gehad”, verzekert hij. Keisse werd onlangs ook het slachtoffer van een andere diefstal: in juni werd zijn peperdure BMW voor zijn deur gestolen.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick morel

  Autobestuurders worden zwaarder gestraft, pik er maar op los is het motto. Haal heet geld waar je kan, stelende drugverslaafden hebben er geen, dus laat ze maar verder doen.

 • Bob VERSCHUEREN

  Wereldvreemd rechterke, Die gast is ondertussen al terug nieuwe slachtoffers aan het maken.... De volgende keer krijgt hij waarschijnlijk nog een aller-aller-laatste kans.

 • Jean De Grande

  Hoeveel laatste kansen moet die gast nog hebben van die (ongetwijfeld links pamperende) "rechter"?

 • Johan Vervaeck

  Kleine rechtzetting : De rechter geeft hem een voorlaatste kans!

 • Jan De Metsenaere

  Belachelijk!!!! Ik bezocht mijn zieke moeder... Hoe naïef kan je eigenlijk zijn, het is zoals gewoonlijk wachten tot de zaken escaleren. De blinddoek die vrouwe justitia aan heeft betekend al lang iets anders voor onze maatschappij...