Veelpleger betrapt bij inbraak en riskeert celstraf van 18 maanden

Beeld ter illustratie. De procureur vorderde streng voor de man die al meerdere veroordelingen op zak heeft.
Wannes Nimmegeers Beeld ter illustratie. De procureur vorderde streng voor de man die al meerdere veroordelingen op zak heeft.
Een Gentse inbreker die in oktober op heterdaad betrapt werd, riskeert een celstraf van 18 maanden.

De man is niet aan zijn proefstuk toe. In juli trof de politie hem aan in een kraakpand met 40 gram speed in zijn bezit. Hij gaf aan dat hij een probleem had en hulp nodig had, maar een maand later kwam hij opnieuw in aanvaring met het gerecht na een poging om een fiets te stelen. In oktober werd de man betrapt bij een inbraak. Hij had de deur ingebeukt en wilde een smartphone stelen. De politie arresteerde hem, maar hij was bijzonder agressief. Hij bleek ook nog eens een springmes bij te hebben en kwam ook in aanmerking voor een diefstal in een handelszaak in Dok Noord. Omdat hij in het verleden al meermaals veroordeeld werd, vorderde de procureur een celstraf van 18 maanden. De veertiger spendeerde in totaal al meer dan tien jaar in de gevangenis. “Ik was vaak dronken”, zegt hij. Op 11 december kent hij zijn straf.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.