Vanaf vanavond opnieuw verkeersellende in Zuiden van Gent

AWV roept op om vanaf dinsdag alternatief vervoer te zoeken

Vanavond begint de laatste fase. Vanaf dinsdagavond wordt de hinder zeer ernstig
Wannes Nimmegeers Vanavond begint de laatste fase. Vanaf dinsdagavond wordt de hinder zeer ernstig

Vanavond om 22 uur start de laatste fase van werken op de E40 en die zullen opnieuw voor grote hinder zorgen. De voorbije weken was de hinder bij momenten al zeer groot met files op zowat alle secundaire wegen in het Zuiden van Gent. Vanaf dinsdagavond 22u gaan drie lussen op de verkeerswisselaar dicht. Wie er niet moet zijn, blijft er dus maar beter weg.

Het wegdek van de E40 van aan de Tijarm tot aan de verkeerswisselaar in Zwijnaarde krijgt een onderhoudsbeurt. Dat gebeurt aanvankelijk met nachtwerk. Op de E40 zal het verkeer over twee rijstroken moeten in beide richtingen. Vervelend, maar het echte probleem zit hem op de verkeerswisselaar vanaf dinsdag om 22 uur. Dan worden drie lussen afgesloten, ook overdag. Wie van Gent naar Brussel moet, heeft een probleem, net als wie van Brussel naar Gent-centrum, de E17 richting Antwerpen of de E17 richting Kortrijk wil. Voor Kortrijk is er een lange omleiding voorzien over The Loop.

Deze verkeerssituatie blijft tot het einde van de werken op maandag 12 november. Het agentschap wegen en verkeer verwacht opnieuw grote hinder en raadt de weggebruikers daarom aan om zo veel mogelijk alternatieve vervoersmodi te kiezen of goed voorbereid de weg op te gaan. In heel de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50km/u. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.