Van krakkemikkige kasseien naar rode loper in Bagattenstraat

Een simulatie toont hoe de Bagattenstraat van de toekomst er uit moet zien.
Stad Gent Een simulatie toont hoe de Bagattenstraat van de toekomst er uit moet zien.
Dit najaar starten de werken voor de heraanleg van de omgeving Savaanstraat, Walpoortstraat en Bagattenstraat. Daarmee komt een einde aan de krakkemikkige kasseien van de Bagattenstraat waar fietsers al jaren over klagen.

“Ik vermoed dat er in het verleden al enkele fietsers spoorloos verdwenen zijn in de putten van die straat”, lacht schepen van openbare werken Filip Watteeuw (Groen). “Bij fietsers staat de Bagattenstraat bekend als een onmogelijke straat. De kasseien verdwijnen en worden vervangen door rood asfalt omdat het een fietsstraat wordt. Enkel in het midden komt een geleider in kasseien.” 

Tegen 2021 moet de straat klaar zijn. “Het gaat om een zeer uitgebreid project dat in totaal drie jaar zal duren”, zegt Watteeuw. In de buurt zullen in totaal 42 bomen aangeplant worden. Eén boom moest geschrapt worden uit de plannen omdat hij het zicht op de Vooruit belemmerde. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronald De Clercq

    Ge moet ne keer naar de krakkemikkige kasseien van de Veldstraat kijken.