Van Eyck-tentoonstelling wordt niet gratis voor Gentenaars op zondagvoormiddag

Ghent 19/06/18


 Onthulling van het originele Lam Gods  van Van Eyck
- Dévoilement de l'Agneau mystique original de Van Eyck

  ©  Philip Reynaers  / Photonews
Photo News Ghent 19/06/18 Onthulling van het originele Lam Gods van Van Eyck - Dévoilement de l'Agneau mystique original de Van Eyck © Philip Reynaers / Photonews
De PVDA diende op de gemeenteraad een voorstel in om de Van Eyck-tentoonstelling in het Museum voor Schone Kunsten gratis te maken voor Gentenaars op zondagvoormiddag. “Een ticket van 22 tot 28 euro. Dat is toch héél duur”, aldus Yüksel Kalaz (PVDA).

De tentoonstelling ‘Van Eyck een optische revolutie’ loopt van 1 februari tot 30 april 2020. Het moet het orgelpunt worden van het Van Eyck-jaar. De tentoonstelling zal de stad zo’n 9,1 miljoen euro kosten waarvan bijna 3 miljoen gaat naar het lenen van een 120-tal werken. De stad rekent op 9,4 miljoen euro inkomsten.

Elke week kunnen Gentenaars op zondagvoormiddag gratis naar het MSK.  Voor de tentoonstelling over Van Eyck wordt een uitzondering gemaakt op die regel. 

“Er zijn meer dan genoeg verminderde tarieven waardoor de tentoonstelling heel toegankelijk is”, zegt schepen van cultuur Sami Souguir (Open VLD). “Kinderen tussen 6 en 18j zullen bijvoorbeeld 2 euro betalen, jong volwassenen tot 25 jaar betalen 15 euro, houders van een Uitpas betalen 5 euro.”

Uiteindelijk volgden enkel de PVDA en het Vlaams Belang het voorstel. De andere partijen kozen ervoor om de vastgelegde prijzen te behouden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.