Van 600 naar 6.000 bezoekers: kindertheaterfestival Spekken toe aan 13de editie

Archiefbeeld uit Theater Tinnenpot. Tussen de voorstellingen door zullen de kinderen ook workshops kunnen volgen.
Wannes Nimmegeers Archiefbeeld uit Theater Tinnenpot. Tussen de voorstellingen door zullen de kinderen ook workshops kunnen volgen.
Het kindertheaterfestival ‘Spekken’ loopt deze keer van 21 december tot 4 januari in Theater Tinnenpot. Er staan niet minder dan 29 voorstellingen gepland. Elk kind tussen 3 en 12 jaar is welkom. 

Het kindertheaterfestival ‘Spekken’ bestaat intussen twaalf jaar. Het begon als een bescheiden evenement met 600 toeschouwers en groeide intussen uit tot een heus festival dat rond de 6.000 bezoekers trekt. Het festival heeft als doel dat kinderen vanaf een jonge leeftijd moeten kunnen proeven van cultuur. Op deze manier kunnen ze van kleins af theater ontdekken. Vaste spelers maar ook nieuwkomers sieren het podium.

Eén van de uitschieters is SMART, een muzikaal theater over kinderen en hun manieren van communiceren, vroeger en nu. Ook Zingdering, een opera-initiatie voor kinderen, belooft een bijzondere voorstelling te worden. Flarden uit De Toverfluit en Carmen passeren er de revue.

Een kinderjury, bestaande uit 34 leden tussen de 3 en 12 jaar, zal na elke voorstelling haar oordeel vellen. Naast de theatervoorstellingen kunnen de kinderen knutselen of workshops volgen voor en na de voorstellingen. Tickets zijn verkrijgbaar aan de balie van het Uitbureau, online en telefonisch. Een basisticket kost 10 euro. Wie een UiTPAS heeft, legt 8 euro neer,  heb je een kansentarief, dan betaal je 2 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.