Update: Politie kan verdachte fietser met rugzak niet meer aantreffen

De politie zoekt in de omgeving van de Kouter naar de fietser die zich aan de controle onttrok.
Wannes Nimmegeers De politie zoekt in de omgeving van de Kouter naar de fietser die zich aan de controle onttrok.
Op de Kouter in Gent was de politie deze middag op zoek naar een verdachte persoon die van een controle wegvluchtte.

De politie trof de verdachte persoon die met een rugzak op zijn fiets reed eerst aan ter hoogte van het Citadelpark. Ze wilden hem tegenhouden voor een routine pascontrole, maar daarop reed de fietser weg. De politie kon hem volgen tot aan de Kouter, waar deze middag een persvoorstelling rond het Festival van Vlaanderen bezig is. “Omdat er in de binnenstad enkele evenementen bezig zijn, wilden wee geen risico nemen en de identiteit van de fietser controleren”, volgens politiewoordvoerder Matto Langeraert.

De politie zocht in de buurt van de Kouter naar de persoon zodat ze de controle kunnen uitvoeren en om uit te vissen waarom de fietser zich aan de controle onttrok. “Als iemand zich in onze ogen verdacht gedraagt, dan is het logisch dat we de identiteit va die persoon willen controleren”, duidt Langeraert. “Maar het is zeker niet zo dat er een acuut gevaar is.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Van Gent

    Raar dat flitsen wel altijd lijkt te lukken... : (

  • marijke deruyck

    Welke politieker gaat eens werk maken van de modernisering van het (ge-)recht, en dan vooral het hoofdstuk adequate straffen (in verhouding tot de misdaad om te beginnen).