Unieke pentekeningen van Marc Sleen onder de hamer

Een pentekening van Marc Sleen die geveild wordt.
RV Maison Jules Een pentekening van Marc Sleen die geveild wordt.
Groot nieuws voor stripliefhebbers. Op 1 december veilt Maison Jules in de Dampoortstraat een tiental authentieke pentekeningen van Marc Sleen. Deze tekeningen zijn nooit eerder geveild, ze komen uit een privécollectie.

De tekenaar van de populaire Nero-stripverhalen was een geboren en getogen Gentenaar. Hij ligt begraven op Campo Santo. Zelfs op zijn graf prijkt een tafel met wafels. Wafels waren het einde van élk Nero-verhaal, en dus ook van de tekenaar zijn eigen verhaal. “We kregen nu 10 pentekeningen van Sleen in handen”, zegt Jo Tondeleir van het veilinghuis. “Die zijn verschenen in ’t Kapoentje, dat bij Het Volk hoorde. De tekeningen dateren van de jaren 50 en 60. Stukken als deze zijn zeer gegeerd bij verzamelaars, vooral dan de tekeningen van Nero. We hebben er nu 10 in handen, normaal gezien volgen er nog. Een tekening van Nero kan tot 500 euro opbrengen, andere Sleen-prenten gaan voor 150 tot 200 euro de deur uit.

In de gaten te houden dus, of aanwezig zijn op 1 december. Alle info op de website van Maison Jules.

RV Maison Jules
RV Maison JulesReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.