Uitlaatbende actief in het Gentse

Zaakvoerder Arnaud (links) en werknemers bij de Mercedes Sprinter.
Jeffrey Dujardin Zaakvoerder Arnaud (links) en werknemers bij de Mercedes Sprinter.
In de buurt van Sint-Amandsberg en Oostakker is sinds mei een dievenbende op pad die zijn zinnen heeft gezet op iets specifiek: de uitlaat en katalysator van Mercedes Sprinters. Sinds mei zijn er al zes gevallen gemeld, waaronder recent bij een bestelwagen van Arnaud’s Lift- en Verhuisservice.

“Ik wil vooral mensen waarschuwen”, zegt Arnaud Croux, zaakvoerder van het verhuisbedrijf. Een van zijn wagens, een Mercedes Sprinter, stond langs de Gasmeterlaan geparkeerd toen de dievenbende enkele dagen geleden toesloeg. “Ze zijn zeer precies te werk gegaan. Vanaf de turbo hebben ze de volledige uitlaat gedemonteerd, met de katalysator bij. De verbindingen werden doorgeknipt. Een half uurtje werk en duizenden euro’s kosten voor mij. Deze keer is de uitlaat vastgelast, zodat zoiets niet meer kan gebeuren”, zegt hij. Arnaud schat de kosten op meer dan 4.000 euro. “En zij verkopen die onderdelen op de zwarte markt.”

Toen hij zijn wagen binnenbracht in de garage, kreeg hij te horen dat hij niet de enige was. Bij het verhuurbedrijf Caruur aan de John F. Kennedylaan heeft de bende ook al eens toegeslagen, bij hetzelfde type voertuig. “In mei zijn ze bij ons langs geweest”, klinkt het bij Caruur. “Onze wagens staan nu eenmaal op de openbare weg, op een vrij toegankelijke plek. Toen werden de uitlaten van vijf wagens gestolen. En er werd in het verleden nog gestolen van dat type wagens. De katalysatoren zijn veel geld waard, je mag dat niet onderschatten.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pol Dauwe

    4.000 euro voor een volledige uitlaat inclusief katalysator... zal dan een gouden uitlaat zijn!